La gran nit de Santa Tecla passada per aigua

La Baixada de l’Àliga va complir per Santa Tecla com és tradició. No de la forma desitjada per part de l’organització ni els milers de seguidors que van omplir totes les escales de la Catedral, i fins i tot les finestres i els balcons de la Part Alta de Tarragona.

PUBLICITAT

La pluja va tornar a la ciutat quan faltaven cinc minuts per les dotze de la nit. Aquesta ho va fer de forma intensa i permanent, però l’Àliga va baixar les escales de la Catedral amb precaució i sense la música de les xarangues. La va seguir la Mulassa, amb el mateix suport per part dels tarragonins. El Lleó sí que va tenir acompanyament musical, on la xaranga va sonar al final de les escales de la Catedral, reactivant a la gent les ganes de l’esperada festivitat. L’ausència d’aquesta Baixada van ser els Gegants. La Baixada va culminar amb la desfilada de la botella Chartreuse i el Braç de Santa Tecla, tapats amb plàstic per protegir la figura.

La previsió meteorològica també va afectar els concerts previstos al parc del Francolí, amb Figa Flawas i la Mushkaa. L’escenari d’aquests era tapat, fet que van poder acabar els concerts amb total normalitat. Tot i així, l’inici de la pluja va provocar que diferents assistents abandonessin el recinte. 

PUBLICITAT