Tarragona participa en un projecte innovador per dissenyar un pla local contra l’abandonament escolar prematur

La plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill, conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona està participant en la crida per elaborar un pla de xoc municipal que doni una resposta coordinada a les necessitats d’orientació en les transicions educatives.

PUBLICITAT

L’Abandonament Escolar Prematur (AEP) és actualment un dels principals reptes del sistema educatiu català. Que molts tarragonins i tarragonines no acabin els estudis té importants conseqüències vitals, especialment en aquells que parteixen d’entorns més vulnerables. És per això que un equip tècnic de l’Institut Municipal d’Educació, Joventut i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona intervé des del passat 13 de setembre en les sessions de capacitació i assessorament d’aquest projecte. La participació en la crida ha de permetre crear un espai d’intersecció tècnica, multiplicar agents i reorientar l’organització dels recursos existents al municipi en matèria de prevenció, per avançar en un model d’orientació municipal.

Mitjançant el treball conjunt i l’intercanvi d’experiències, la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill ha impulsat un nou espai per continuar fent passes decisives cap a un sistema educatiu més inclusiu i flexible.

PUBLICITAT