Els pilars caminen cap al final de Santa Tecla

La Diada Castellera de la Mercè, a Tarragona, és sinònim de pilars caminant. Les quatre colles de la ciutat han protagonitzat aquest matí un dels moments més esperats de les festes de Santa Tecla.

PUBLICITAT

La diada ha començat amb els Xiquets de Tarragona, que han apostat per un 4de8 i un 3de8, mentre que la Jove de Tarragona ha signat un 3de8 i un 4d8 respectivament. Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han apostat per un 5de7 i un 4de7 mentre que els Xiquets del Serrallo han completat un 3de7 i un 4de7.

Un cop fetes les dues rondes ha arribat l’hora dels pilars caminant. Els Xiquets del Serrallo han aconseguit fer el recorregut del Pla de la Seu fins a l’Ajuntament de Tarragona en 7 minuts i 58 segons. La Jove de Tarragona ha estat la colla més ràpida amb 7 minuts i 32 segons. Tot seguit, els Xiquets del Serrallo, que portaven vint-i-sis anys consecutius completant el pilar, han patit des dels primers instants i uns metres abans d’arribar a la Plaça la Font el pilar s’ha acabat desmuntant. Finalment, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha arribat als peus del balcó de l’Ajuntament amb un temps de 7 minuts i 59 segons. Un cop allà el pilar ha caigut i l’enxaneta no ha pogut ser pujada al balcó.

Després dels pilars caminant d’aquest matí, les festes de Santa Tecla posaran el punt final amb els correfocs que se celebrarà aquesta nit a partir de les 22 h.

PUBLICITAT