Acaba una Santa Tecla multitudinària on la força de la Santa Tecla Petita garanteix el relleu generacional

El Correfoc i la traca van tancar aquest dimarts una Santa Tecla multitudinària amb més de mig miler d’actes. La Baixada sota la pluja, els concerts i els actes tradicionals i de cultura popular han estat els que han congregat més gent, mentre que la Santa Tecla Petita continua creixent i garantint el futur d’una festa amb més de 700 anys d’història. 

Foto: Joan Carles Borrachero
PUBLICITAT

Fins a 50.000 mil persones, 1 de cada 3 tarragonins, van sortir al carrer la nit del 21 de setembre. Una nit que va apostar per la simultaneïtat d’actes de gran format. Per una banda, a les escales de la Catedral i la plaça de les Cols, 12.000 persones van gaudir de La Baixada. Alhora, més de 10.000 persones van preferir acostar-se al Parc del Francolí als concerts de Mushkaa i Figa Flawas. Precisament, el Parc del Francolí, es confirma com a un dels grans escenaris de les festes fora de la Part Alta, en sintonia amb l’aposta per la descentralització. 

La consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha destacat l’èxit del carrer del silenci, per a persones amb sensibilitat acústica, que considera un pas més “per garantir que la festa sigui per a tothom”. Així mateix, ha reivindicat la força de tots els actes de Santa Tecla Petita i ha celebrat que la festa té el relleu generacional garantit. 

La Baixada sota la pluja va generar polèmica. Sandra Ramos ha aclarit que la decisió que l’acte tirés endavant va ser de les entitats i que en cap cas aquesta decisió va ser condicionada per l’expectació mediàtica. 

PUBLICITAT