L’Ajuntament començarà els tràmits perquè les festes de Santa Tecla siguin proclamades Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Santa Tecla 2024 tancava ahir amb el Correfoc dotze dies de festa que han comptat amb prop de mig miler d’actes arreu de la ciutat i l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales ha anunciat que l’Ajuntament iniciarà els tràmits per presentar les festes de Santa Tecla com a candidatura a la llista representativa del patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO.

PUBLICITAT

L’alcalde Ruben Viñuales i la consellera de Cultura Sandra Ramos han valorat de molt positiva la Santa Tecla 2024 i han explicat que “Els tarragonins i tarragonines creuen en la festa i la fan seva. I això s’ha demostrat en moments com aquells en què la pluja ha fet acte de presència”. 

Aquest fet juntament amb què són unes festes on es combinen actes tradicionals amb actes més moderns i la forta història i cultura que hi ha darrere de les festes han fet que finalment l’Ajuntament hagi optat per demanar que Santa Tecla sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat: 

Abans, però, l’Ajuntament encarregarà un informe preliminar per avaluar el compliment de requisits i els passos a seguir.

PUBLICITAT