#TarragonaDaily | El Tinglado 4 del Port acollirà una exposició sobre Josep Maria Jujol el 2025

El Tinglado 4 del Port acollirà una exposició sobre Josep Maria Jujol el 2025. És la primera de les accions que s’impulsaran arran de l’assignatura d’un acord entre el Col·legi d’Arquitectes i el Port per divulgar l’Arxiu de l’arquitecte. 

PUBLICITAT

Aquesta serà la primera pedra per convertir Tarragona en el centre de difusió del pensament i l’obra de l’arquitecte tarragoní, autor del Teatre Metropol i reconegut col·laborador d’Antoni Gaudí. Des del 2017, l’Arxiu Jujol, custodiat pels tres fills de l’arquitecte, ha fet donacions a l’Arxiu Històric del COAC. En els darrers mesos, i segons els fills de Jujol van detallar al seu testament, s’ha fet efectiva la donació definitiva que mancava, amb més de 8.000 documents. També seguint la voluntat dels seus fills, el COAC vol convertir la Casa de les Ànimes, a la Part Alta, en la seu del fons Jujol. La intenció és que sigui un espai museïtzat amb voluntat divulgativa, de recerca i conservació. 

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dijous a les portes de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) per exigir la reducció de la jornada laboral fins a les 37,5 hores setmanals. De la mateixa manera que ha passat a Barcelona, Lleida, Girona i Tortosa, CCOO i UGT han defensat que després de 40 anys amb 40 hores ara és el moment de fer el canvi. Amb les mobilitzacions, els sindicats busquen conscienciar la societat i els partits polítics perquè es pugui arribar a un acord.

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la redacció de l’estudi de viabilitat tècnica, jurídica i econòmica d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica a Bonavista.

Seguint les directius establertes per la Unió Europea pel que fa a la necessitat de millorar l’eficiència energètica i de dirigir esforços cap a una generació elèctrica sostenible, de producció neta, renovable i de proximitat, l’Ajuntament considera necessari la realització d’aquest estudi per analitzar la viabilitat de la instal·lació de plaques solar fotovoltaiques a la zona del mercadet, aparcament i la combinació de les localitzacions anteriors de Bonavista.

Tarragona tornarà a ser la seu de dos grans esdeveniments esportius aquest dissabte 28 de setembre. El pavelló del Serrallo acollirà, a les 18.10 hores, la final de la Lliga Nacional Catalana AON 2024 LEB amb l’enfrontament de l’Homs UE Mataró amb l’Ibersol CB Tarragona o l’Oca Global CB Salou, un rival que es definirà demà divendres al vespre. I el mateix dissabte a les 20.15 hores, el pavelló del Serrallo serà l’escenari de la final de la Lliga Nacional Catalana AON 2024 Femenina 2 entre el Romakuruma UE Mataró i el Talenom Boet Mataró. 

PUBLICITAT