TarragonaDaily | Obren un expedient a l’empresa propietària de la Font dels Lleons per excavar sense permís

L’Ajuntament de Tarragona i el Govern han obert un expedient a l’empresa Gesbloc 2000 S.L., propietària de l’edifici situat sobre la Font dels Lleons, una de les troballes més importants d’època romana. El 21 de juny li van notificar a la companyia que suspenien el procediment de protecció de la legalitat urbanística arran de descobrir que s’estaven fent obres sense llicència. Fins que no es resolgui la tramitació de la llicència d’obres, el procediment de disciplina urbanística està suspès. Per atorgar aquest permís, la Comissió de Cultura ha requerit documentació a la propietat, de la qual encara no n’han obtingut resposta.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tarragona va tenir coneixement que s’hi estaven fent treballs sense llicència al monument romà el 29 d’abril de 2024. La propietat de l’edifici, situat entre els carrers Eivissa i Pere Martell, va sol·licitar la llicència d’obres el 3 de maig d’aquest any. Actualment, la Comissió de Cultura està a l’espera de la documentació requerida al propietari per tal d’autoritzar el permís. La petició es va fer el 30 de juliol d’enguany.

La Franz Schubert Filharmonia ha presentat aquest divendres la nova temporada simfònica al Teatre Tarragona, que acollirà set concerts. L’orquestra convida per primer cop artistes com Maxim Vengerov, Daishin Kashimoto, Alexander Chausian o Vlad Stanculeasa, així com Laurence Equilbey, Carlos Miguel Prieto i Ton Koopman. Segons els organitzadors, enguany es manté i es reforça l’estreta relació i vincles amb artistes que hi han col·laborat anteriorment com Alexandra Soumm. El director artístic de la Franz Schubert Filharmonia, Tomàs Grau, ha afirmat que “la voluntat és apropar una programació que expandeix els límits artístics de la formació i que faran viure la grandesa de la música simfònica de la mà de grans intèrprets i directors”. 

L’Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç han signat avui un acord amb l’objectiu de treballar conjuntament en el disseny i realització d’accions formatives, especialment per a persones en situació d’atur perquè puguin millorar la seva situació professional.

A partir d’aquest treball conjunt, l’Ajuntament de Tarragona cedirà espais municipals a la Cambra per tal d’impartir formacions. A partir d’aquest mateix mes d’octubre, hi ha previstes accions formatives com el Curs de Manteniment de Patinets Elèctrics de Mobilitat Urbana i Personal, de 450 hores. També està s’impartirà el Curs de Gestió Administrativa: vendes, compatibilitat i obligacions fiscals, de 120 hores i, per últim, el Curs de Logística Integral i Plataformes elevadores. 

En esports, aquest diumenge torna a ser dia de partit al Nou Estadi. El Nàstic s’enfrontarà a les 17h de la tarda a la Real Societat B. El Nàstic buscarà tornar a sumar 3 punts després d’encaixar la primera derrota de la temporada la setmana passada contra el Barakaldo. Amb 8 punts, el Nàstic actualment és 8è a la classificació del Grup 1 de Primera Federació. 

PUBLICITAT