Bon Dia TGN | L’alcalde prepara una “llista llarga de temes” per abordar amb el president Illa

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, celebrarà la primera reunió institucional amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, el pròxim divendres 11 d’octubre. La trobada a Palau servirà per plantejar algunes de les qüestions que el govern de la ciutat considera prioritàries.

PUBLICITAT

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, Viñuales ha avançat que la llista de temes de la reunió serà llarga. En destaca el finançament del patrimoni, on vol més implicació de la Generalitat amb la creació d’un consorci de gestió dels monuments Patrimoni Mundial, i el projecte del tramvia. L’alcalde creu imprescindible que s’avanci en la fase 2 del tramvia, la que ha d’unir Tarragona, Reus i Vila-seca, perquè diu que és la columna vertebral de la futura àrea metropolitana.

ESCOLTA I MIRA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA

El minut a minut de l’entrevista amb Rubén Viñuales:

Rubén Viñuales (0:50): “Avui sembla que la situació amb els trens és pitjor respecte ahir. Els trens arriben amb retard i sembla que el servei no està anant bé.”

Rubén Viñuales (2:24):” Els alcaldes hem de ser els portaveus de les administracions que tenen competències. Estem en principal comunicació amb el president de Renfe, Antonio Carmona per la gran inversió que ha suposat aquest pla alternatiu. Però volem solucions viables al Camp de Tarragona i la gent necessita solucions per anar i venir de treballar.”

Rubén Viñuales (3:50): “No és just demanar paciència a la gent. Son 5 mesos d’obres que son necessàries per la ciutadania però estaré atent i fiscalitzant per què la gent no pateixi el trasvals del què és el mínim indispensable.”

Rubén Viñuales (5:02): “Hi haurà congelació de taxes. La bona notícia és que no tenim la situació de l’any passat amb els pressupostos i enguany tancarem el compte corrent en positiu. Esperem aprovar els pressupostos al novembre.”

Rubén Viñuales (6:40): “Aspirem aprovar els pressupostos amb Junts i En Comú Podem. Els pressupostos municipals no té res a veure amb els colors polítics. Quan arreglem el Carrer Apodaca, tindrà ideologia? És pensar en clau de ciutat i tant En Comú Podem com Junts i ERC tenen alçada de mires de ciutat.”

Rubén Viñuales (9:56): “Moltes de les inversions que havien d’arribar havien de ser al juny. Estem accelerant els tràmits de l’administració pública. Miri la renovació dels camps de futbol que ja s’han executat i per al 2025, Tarragona es transformarà i la ciutadania estarà satisfeta.”

Rubén Viñuales (10:56): “Planificarem un pla d’asfaltat a l’Avinguda Andorra, la plataforma del Miracle… hi haurà moltes actuacions palpables i la feina important ja s’està duent a terme. Els fons europeus els fiscalitzem setmana per setmana i dia per dia. Hi treballem per què la gent

Rubén Viñuales (12:56) (sobre si ha pactat els pressupostos amb el grup mixt, que formen els consellers de VOX): “Nosaltres parlem amb tots els partits polítics, i m’agradi o no, m’he de reunir amb una formació política i si hem d’explicar uns pressupostos, ho fem. Nosaltres amb qui hem de negociar és amb En Comú Podem i Junts.”

Rubén Viñuales (13:46): “Ens encantaria ampliar l’equip de govern amb En Comú Podem i Junts. Aporten visions positives per la situació. Els vaig oferir al senyor Collado i al senyor Carmona l’ampliació de l’equip de govern.”

Rubén Viñuales (15:36): “La ciutadania va votar un plenari plural. Per això volem tenir més representació de l’equip de govern.”

Rubén Viñuales (16:36): “Sobre el contracte de la brossa, es va adjudicar a Urbasser. En un parell de mesos esperem que pugui començar a operar.”

Rubén Viñuales (17:36): “És un nou contracte que porta 23 anys sent vigent. Aquesta Santa Tecla ha sigut la més multitudinària de la història i l’empresa de neteja va fer una feina impecable.”

Rubén Viñuales (18:56): “Amb els coloms tenim una lluita i ens hem reunit amb el Port de Tarragona per aplicar la mesura en la lluita contra els coloms. El Port havia negat la responsabilitat i ara, l’està assumint.”

Rubén Viñuales (20:36): “Estem valorant tenir més presència a la zona d’estació de tren. Estem pensant amb furgonetes que puguin tenir presència a l’estació de tren i autobusos. Obligarem als supermercats 24 hores a tancar a les 22h de la nit. Generen fluxes de persones que generen certes problemàtiques.”

Rubén Viñuales (23:36): “Els delictes d’arma blanca a Tarragona son ínfims. Per Santa Tecla hi ha hagut molt aseguretat i s’ha fet amb la voluntat amb més de 50.000 persones i felicito a la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra… per què han estat unes festes modèliques en termes de seguretat.

Rubén Viñuales (26:36): “Presentarem el nou districte tecnològic (al Polígon Indústrial Francolí) a Tabacalera, treballem pel nou local dels Xiquets de Tarragona que tenen el seu pati d’assaig al Pati del Pou.

Rubén Viñuales (27:11) (Sobre l’antiga laboral): Son negociacions complicades per què creuen que tenen més diners dels que toquen. Aquell negoci ha de sortir d’allà. Els diners que reclamen és inassumible.”

Rubén Viñuales (29:36): “Setmana vinent ens veurem amb el president de la Generalitat, Salvador illa. Parlarem del tramvia, l’àrea metropolitana, el finançament del patrimoni o l’estudi de la qualitat de l’aire.”

Rubén Viñuales (29:56): “La consellera Paneque comparteix la visió d’àrea metropolitanaen termes de mobilitat.”

PUBLICITAT