Renfe i la Generalitat consideren que el primer dia de pla alternatiu ha funcionat i mostren compromís per fer millores

Normalitat a Tarragona en el primer dia de pla alternatiu de mobilitat a causa del tall de Renfe per les obres del túnel de Roda de Berà. Les primeres valoracions de Renfe i la Generalitat són optimistes, “sense triomfalismes”. Tot i que queda marge per fer ajustos i millores, en funció de les tendències que s’observin entre els usuaris, la valoració de la primera jornada és positiva. 

PUBLICITAT

El president de Renfe, Raül Blanco, ha apuntat que el que ha començat avui és un pla alternatiu sense precedents, i ha recordat que s’ha fet una inversió de 30 milions d’euros en els 5 mesos de durada de les obres. Ha remarcat que es tracta d’un dispositiu complex amb el màxim consens. 

En el cas de Tarragona, ha explicat que estan en contacte permanent amb l’Ajuntament per anar “ajustant i millorant el que calgui”. Blanco considera que a la ciutat tot ha funcionat amb normalitat, tant a l’estació de tren com a la parada de Battestini, a l’avinguda Roma. 

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha apuntat que s’ha vist un cert canvi de tendència en l’ús del transport públic i que molts usuaris s’han decantat per l’alta velocitat o el transport privat. També ha destacat l’augment d’autobusos directes entre Tarragona i Barcelona, que també han anat bé. Considera que les coses han funcionat “raonablement bé” tot i que hi ha marge i compromís de millora. 

Precisament l’augment de demanda de l’alta velocitat posa sobre la taula la necessitat d’augmentar les places d’estacionament a l’Estació del Camp. Nadal ha afirmat que s’està treballant per habilitar un terreny de La Secuita, per evitar que els usuaris aparquin a la carretera, tot i que hi hagi places disponibles al pàrquing de l’estació. 

PUBLICITAT