Un total de 80 persones formaran part del dispositiu sanitari del Concurs de Castells

Fins a un total de 80 efectius de suport mèdic de la Xarxa Santa Tecla, del SEM i de Protecció Civil, integraran el dispositiu sanitari del Concurs de Castells. Un protocol que estarà garantitzat i ben dimensionat, tal i com afirma Manel González, cap de Medicina Esportiva de la Xarxa Santa Tecla i responsable de l’operatiu sanitari del concurs.

PUBLICITAT

Per fer efectiu aquest operatiu, l’organització del Concurs ha ordenat el muntatge d’un hospital de campanya ubicat al Pati dels Cavalls de la TAP i reforçar la comunicació entre el dispositiu mèdic de la Xarxa i l’Hospital de Santa Tecla.

Això permetrà actuar en primera instància davant un incident per un casteller i fer més efectiva i ràpida l’actuació entre el dispositiu sanitari de l’organització castellera i l’Hospital de Santa Tecla. Per això, s’activarà el transport directe entre la TAP i l’Hospital de Santa Tecla per fer més ràpida l’intervenció en cas que es produeixi un accident greu.

La participació al Concurs de Castells ha augmentat durant els darrers anys i això ha fet que l’operatiu sanitari que es desplegui sigui major. Tot i això, els incidents s’han mantingut i fins i tot la seva gravetat ha disminuït, com explica González.

D’entre el total d’incidents que la Xarxa Santa Tecla registra en una jornada castellera, tan sols un 10% són derivats a l’hospital i això, segons González, demostra que els castells són segurs i fa que cada cop més gent s’hi apunti.

PUBLICITAT