Més de 50 actes per visibilitzar la importància de la salut mental

Tarragona celebra el Mes de la Salut Mental aquest octubre. Ho fa amb més d’una cinquantena d’actes coordinats per l’Ajuntament i amb la col·laboració del teixit associatiu de la ciutat. Les activitats, en diferents formats com xerrades, monòlegs o activitats esportives, entre altres, pretenen ser espais segurs on compartir i normalitzar els problemes de salut mental deixant de banda els estereotips.

PUBLICITAT

El conseller de Salut, Mario Soler, ha explicat que cal donar consciència de la importància de la salut mental en totes les etapes de la vida. Ha posat el focus, però, en l’adolescència, que és una etapa especialment complicada. De totes maneres, hi haurà activitats per tots els grups d’edat i d’altres intergeneracionals. En concret, Soler ha parlat de l’activitat de tancament del Mes de la Salut Mental, que serà una ponència orientada a la relació entre la salut mental i la sexualitat durant l’adolescència.

L’Ajuntament de Tarragona manté el compromís d’apostar per la salut mental tot l’any. En aquest sentit, el conseller de Joventut, Guillermo García, ha recordat que des del mes de juny està en marxa la iniciativa ‘Ara t’escolto’. Es tracta d’un programa preventiu adreçat als joves per acompanyar-los i afavorir el seu benestar emocional. De moment ja s’han fet una trentena d’entrevistes en marc d’aquest programa.

PUBLICITAT