Com Ho Veus #7 | Lugo – Nàstic (2-2): “Perds dos punts i una gran oportunitat”

El Nàstic de Tarragona només s’emporta un punt de Lugo després d’anar per davant 0 a 2 a la primera meitat. Els gols de Pablo Fernández i Antoñín a la primera meitat, no son suficients per emportar-se tres punts de l’Anxo Carro i l’equip perd la oportunitat d’emportar-se la victòria d’un camp dificil. Carles Cortés i Antoni Pinilla debaten sobre com hauria de gestionar l’equip aquesta mena de partits, l’estat defensiu i ofensiu de l’equip la importància de sumar de tres la setmana vinent, de nou a Galicia, contra l’Arenteiro.

PUBLICITAT

El minut a minut del Com Ho Veus?

Carles Cortés (0:20): “Us podria començar el Com Ho Veus amb una profunda reflexió del Nàstic – Lugo. Comencant per què l’equip es posa 0 a 2 i no aconsegueix guanyar, per què l’equip gairebé perd? Podriem reflexionar sobre la connexió Pablo – Antoñin, les assistències de Victor Narro, buscar un onze inicial… Però tinc un problema… sóc molt sincer. No vaig veure el partit, ni ahir ni avui. De fet, podeu comprovar que el Com Ho Veus l’hem penjat més tard

Carles Cortés (0:55): “No vaig veure el partit, ni ahir ni avui. De fet, podeu comprovar que el Com Ho Veus l’hem penjat més tard de l’habitual. Tinc una justificació o excusa: el Concurs de Castells de Tarragona. Se’ns va fer tard. Estava en un pot de formol recuperant-me.”

Carles Cortés (1:15): “Vull felicitar als nastiquers de la Colla Jove. Pel castell de deu en especial, però sobretot per fer-nos somiar per unes hores, que una colla de Tarragona guanyés el Concurs de Castells. Felicitats als nastiquers dels Xiquets del Serrallo, per què, tot i que vau haver d’aparcar el gran repte, vau demostrar múscul, força i capacitat per arribar on vulgueu. Sobretot, molts ànims als nastiquers dels Xiquets de Tarragona per què se que als assajos les coses funcionen, però a plaça no surten. Els castells, com el Nàstic, caure i aixecar-se.

Carles Cortés (1:55): I sobretot, ja em tornareu a perdonar, la felicitació més gran a la Coilla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que també hi ha molts socis i sòcies del Nàstic. Quina emoció, quina plorera, quin mèrit, quin tot. sobretot, Jordi, cap de colla, soci del Nàstic. Enhorabona a tu. Per la feina, el trajecte, per liderar-ho, per no defallir amb la teva gent. Hem parlat molts cops del 5d8. I ja el tens. Això és una estrella damunt l’esctu. Una altre estrella damunt l’escut. L’has de lluir orgullós. Orgullosos.”

Antoni Pinilla (2:50): “No sóc expert en castells. Però m’agrada molt el component emocional dels castells i et colpeix tota la feina que comporta i ve darrere.”

Antoni Pinilla (3:10):”El Nàstic va tenir una gran oportunitat. Tenies un partit molt encarat, amb un equip que només havia fet un gol a la categoria. És lògic que la lectura que fem és que és un partit que havies d’haver guanyat- Has perdut dos punts.”

Antoni Pinilla (4:50): “No tens dos punts que podries tenir ara. És millor aprendre des de la victòria que des que perds dos punts.”

Antoni Pinilla (5:50): “No crec que sigui una qüestió de relaxació. L’aventatge que tenies i et poses 0 a 2, has de guardar el que tens. Ha d’haver un treball psicològic darrera. És mantenir 3 punts i que no te’ls treguin. En el moment que el rival et fa un gol, el rival comença a encongir-te. És una qüestió psicològica que té a veure amb la cultura d’un equip.”

Antoni Pinilla (7:30): “Quan fas el 0 a 2 tant aviat, gestionar això és difícil i ha de ser cultura de l’equip per no guardar el que tens.”

Antoni Pinilla (8:15): “Sense entrar en jugades concretes dels gols, pensem que l’equip s’ha deixat empatar massa vegades. L’equip, agafa l’aventatge però es deixa empatar molt fàcil. Si analitzes el què és la Cultural Leonesa, és el Nàstic de la temporada passada. Posan-te per davant en 2 o 3 partits, no et dona per perdre punts. Hi ha marge de millora a la línia defensiva.”

Antoni Pinilla (10:25): “Dufur va estar bé, però Òscar Sanz fa un penal i em comença a preocupar l’eix central. L’equip no té solidesa defensiva i quan poses a Nil a la banda esquerra i tornes a posar Joan Oriol… és que no t’ha funcionat. L’alternativa és posar Pol Domingo en banda esquerra, però has de posar a Tirlea a banda dreta, que tampoc tens confiança amb ell.”

Antoni Pinilla (12:51): “A mi m’encanta que Antoñin i Pablo em callin la boca a l’hora d’anotar gols. Em refermo que son jugadors d’una altre categoria. Si tinguessin una ratxa continua, no estarien a Primera RFEF. Per mi tenen nivell d’una altre categoria, i si sumen una mica més com els ultims partits, l’equip marcarà moltes diferències. Si Jaume Jardí suma el que pot sumar i Narro és una aparició real que semblarà determinant.”

Antoni Pinilla (15:31): “Sumaria a nivell defensiu més solidesa a l’eix de la defensa i em falta algun lateral més. No s’ha donat oportunitat a Tirlea i Nil a nivell defensiu va deixar un programa greu.”

Antoni Pinilla (16:41) (sobre el rendiment de Dani Vidal contra els filials): “Son equips que ja saps que vindran a jugar-te, a buscar-te en atac… recordo partits molt bons la temporada passada contra filials.”

Antoni Pinilla (18:40): “Pots fer la lectura que com a concepte no té res a veure que se’t donin millor els filials. Una cosa és com et vagi a tu els partits contra els filials i que després puguis treure punts.”

Antoni Pinilla (19:40): “Ara un empat et semblarà diferent. Aquest “rally” de dos partits i després de l’empat, t’obliga a guanyar. Ja tenies els 3 punts, però el balanç sinó guanyes, tindràs la sensació que estaràs exigit de tornar a guanyar. Confiem en què l’equip entri al partit com ho va fer davant el Lugo i a l’inici de les segones parts, però després falta concretar amb punts tot el què fas.”

PUBLICITAT