Noves mesures per millorar el pla alternatiu durant el tall ferroviari

Una setmana després de l’inici del tall ferroviari, Renfe anuncia mesures per millorar la mobilitat dels usuaris. Els viatgers amb origen o destinació Sant Vicenç de Calders podran fer ús dels títols de Rodalies en els trens Regionals que enllacen aquesta població amb Barcelona. Aquesta mesura pretén repartir el flux de viatgers i evitar la saturació d’alguns trens en hores punta.

PUBLICITAT

D’altra banda, s’estan implementant ajustos en l’operativa ferroviària del tram Reus – Sant Vicenç de Calders evitant la programació d’encreuaments de trens en doble composició simultaniejats i limitant els talls i acoblaments a Reus. D’aquesta manera es reduiran alguns trens en doble composició a la línia R15 tot i que es mantindrà la màxima capacitat dels trens en les hores punta de desplaçaments.

Ana Gómez, portaveu de la plataforma Dignitat a les Vies valora positiovament les noves mesures implantades per RENFE:

Aquestes mesures arriben dos dies després de la reunió entre RENFE i els alcaldes de municipis afectats pel tall feroviari. Amb tot, i a falta de dades oficials, molts dels 15.000 usuaris habituals del servei no estan fent ús del Pla Alternatiu de Transports i estan optant pels vehicles particulars.

PUBLICITAT