Tarragona Daily | Les obres de la Savinosa es faran el 2025

Les obres del Camí de Ronda es faran el 2025. Serà la primera vegada en més de 40 anys que es fa una actuació a la finca de la Savinosa. Actualment, el projecte es troba a l’espera de l’aprovació definitiva de l’Estat, després que el Ministeri de Transició Ecològica hagi desestimat les al·legacions al projecte de diverses associacions ambientals. 

PUBLICITAT

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha explicat que, un cop aprovat, serà el Ministeri qui l’executarà, a través de l’empresa pública Tragsa. Per tant, no caldrà treure el projecte a licitació, fet que estalviarà temps. És l’Estat qui finança el Camí de Ronda, pel valor d’un milió d’euros. Les obres duraran al voltant de 6 mesos. 

El Conservatori encara podria ubicar-se a la finca de la Savinosa. El pas de mercaderies per la costa semblava que era un impediment, però la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha explicat a Ràdio Ciutat de Tarragona que aquesta opció encara no està descartada del tot. De totes maneres, ha afirmat que a la Savinosa, la prioritat serà posar-hi equipaments públics d’àmbits culturals, no docents. 

La Tabacalera també és una de les opcions per reubicar el Conservatori. De fet, Llauradó ha dit que les dues alternatives s’estan treballant paral·lelament. En el cas de la Tabacalera, s’ha licitat el contracte per fer estudis previs, que permetrà veure si l’espai s’adapta a les necessitats de l’Escola de Música i Conservatori. 

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, fins ara no ha manifestat el seu suport a cap dels quatre candidats a dirigir Esquerra Republicana. El nou executiu s’escollirà el 30 de novembre, en el 30è Congrés Nacional del partit. 

Llauradó ha explicat que mantindrà la neutralitat, i no es pronunciarà ni donarà suport a cap de les candidatures. Ha dit que “no es pot decantar” perquè, com a presidenta de la Diputació, forma part de l’Executiva Nacional. I, segons marquen els estatuts, en continuarà formant part, passi el que passi el 30 de novembre. 

Els usuaris que han optat pel bus directe per fer el trajecte Tarragona-Barcelona s’han multiplicat per cinc arran del tall ferroviari del corredor mediterrani. Segons han explicat a l’ACN fonts de l’empresa d’autobusos Plana, unes 285 persones utilitzen diàriament les noves línies ‘exprés’, que des de l’1 d’octubre han passat de ser tres a nou. Des de llavors s’han venut 735 targetes T10/120, les quals també van entrar en funcionament la setmana passada.

El festival Psicurt de curtmetratges amb temàtica de salut mental, se celebra a Tarragona i Reus del 2 al 15 d’octubre. Enguany és la 9a edició del certamen, organitzat pel Col·legi de Psicologia de Catalunya, i aquest cop conjuntament amb els ajuntaments de Tarragona i Reus.

PUBLICITAT