Obre l’Oficat per contribuir a l’ús del català a l’espai públic

El Centre de Normalització Lingüistica, conjuntament amb la Conselleria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, posen en marxa l’Oficat, l’oficina de promoció del català a l’espai ubicat a l’antiga facultat de lletres de la URV.

PUBLICITAT

Aquesta és una iniciativa que té com a objectius assegurar el compliment de la normativa lingüística del català, enfortir els mecanismes d’acollida lingüística per als ciutadans nouvinguts i complir l’ús del català als establiments comercials.

Amb la posada en marxa de l’Oficat, s’obren 10 nous cursos que s’impartiran en aquells barris i espais on l’ús del català està més reduït. Sobretot es faran als centres cívics de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Torreforta.

Rosa Ibarz, directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNL), afirma que són cursos molt senzills, de competències orals bàsiques, pensats per tota aquella població estrangera que ha arribat a la ciutat, però també per aquells que vulguin aprendre o millorar el seu nivell de català. Ibarz apunta que des del Centre de Normalització Lingüística és treballarà perquè l’ús del català es faci habitual i recurrent entre la població de Tarragona.

Els cursos tenen horaris tant de matins com de tardes i una ratio de 25 places per curs, a l’espera d’obrir-ne més segons la resposta de la ciutadania.

PUBLICITAT