Tarragona Daily | L’Ajuntament cediarà sòl a la Generalitat per fer habitatge social

Tarragona cedirà sòl públic a la Generalitat per a construir-hi 200 habitatges públics. És un dels acords entre l’ajuntament i el govern tancats a la reunió que l’alcalde socialista Rubén Viñuales ha mantingut amb el president, Salvador Illa, aquest matí al Palau. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha sortit molt content de la reunió i de ser el primer en aportar sòl públic per habiatge social. Seran 200 pisos prop de l’Anella Mediterrània.

PUBLICITAT

Viñuales ha destacat altres compromisos. Illa l’ajudarà davant el govern espanyol a aconseguir diners per al consorci de patrimoni històric i a accelerar la fase 2 per al tramvia. Una inversió que Viñuales ha destacat molt. La Generalitat aportarà 5 milions d’euros per traslladar l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica a l’antiga Tabacalera. Serà un equipament cultural i esportiu on hi haurà l’espai per la colla castellera dels Xiquets de Tarragona.

El Complex Educatiu de Tarragona s’estrena com a escenari de tres espectacles del cicle ‘En Dansa’, que promou l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. L’antiga Laboral acollirà durant els mesos d’octubre, novembre i desembre un total de sis propostes en horari de migdia de cap de setmana. En la línia d’anteriors cicles que han visitat les instal·lacions de Tabacalera, la Chartreuse i Mas d’en Sordé, ara ‘En dansa’ ens proposa redescobrir els espais exteriors i interiors de la Universitat Laboral. 

El Centre de Normalització Lingüistica, conjuntament amb la Conselleria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, posen en marxa l’Oficat, l’oficina de promoció del català a l’espai ubicat a l’antiga facultat de lletres de la URV. Aquesta és una iniciativa que té com a objectius assegurar el compliment de la normativa lingüística del català, enfortir els mecanismes d’acollida lingüística per als ciutadans nouvinguts i complir l’ús del català als establiments comercials. Amb la posada en marxa de l’Oficat, s’obren 10 nous cursos que s’impartiran en aquells barris i espais on l’ús del català està més reduït. 

El Nàstic de Tarragona torna aquest cap de setmana a terres gallegues per enfrontar-se al Club Deportivo Arenteiro. Els granes volen refer-se del sabor agre que va deixar l’empat en un escenari complicat com és el cas del camp del Lugo i amb la intenció de tornar a sumar de 3 en els dos desplaçaments consecutius fora de casa.

Primer desplaçament del Club Bàsquet Tarragona al Joan Busquets per enfrontar-se un dels seriosos candidats als llocs capdavanters de la taula, el CB Prat. Els blaus buscaran la primera victòria de la temporada amb la baixa sensible i assegurada del capità David Fernández pel trencament d’un dit de la mà en l’enfrontament contra el Bisbal Bàsquet i que el mantindrà un mes fora de les pistes.

PUBLICITAT