Una jornada per commemorar el dol gestacional, perinatal i neonatal

Per commemorar el Dia Mundial del dol gestacional, perinatal i neonatal, s’organitza un matí d’activitats el dissabte 19 d’octubre, de 09.00 a 13.00, al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau i als jardins del Passeig de Rafael Casanova. Aquesta és una iniciativa impulsada per l’associació A contracor, en col·laboració amb l’entitat de serveis funeraris (EMSERFUMT) i l’Ajuntament de Tarragona.

PUBLICITAT

Durant la jornada es confeccionaran saquets decorats que es posaran a disposició dels hospitals perque els donin a les famílies afectades per un dol gestacional. Després es farà una obra de teatre a càrrec de l’actriu Elena Romero Muñoz, Costuras, que, representada per una àvia, una mare i una filla, parlen del dol gestacional i perinatal a través de fils i costures.

Miriam Coello, de l’associació A contracor, explica la importància d’acompanyar i guiar aquelles famílies que han de passar per aquest dol. Coello remarca també la importància de les xarxes socials, ja que, en el seu cas, quan va patir un dol gestacional, era un tema molt tabú i no hi havia recursos per rebre ajuda.

Aquesta jornada ajuda a les famílies que pateixen un dol gestacional, perinatal o neonatal i que, aquesta situació tant complicada i dolorosa, sigui més amena pels pares i mares afectats.

PUBLICITAT