Tarragona Daily | Dignitat a les Vies anirà al Parlament per seguir amb la pressió política

Dignitat a les Vies obre una etapa de nous contactes polítics amb l’objectiu d’aconseguir un veritable servei de Rodalies al Camp de Tarragona. Una delegació del col·lectiu anirà dimecres 29 d’octubre al Parlament amb la idea de parlar amb els representants de totes les formacions i reclamar un transport públic de qualitat.

PUBLICITAT

Òscar Rovira, un dels portaveus de Dignitat a les Vies, ha explicat al programa ‘Carrer Major’ que amb aquesta visita al Parlament volen pressionar els partits i traslladar-los la seva petició principal més enllà de l’actual tall ferroviari: aconseguir unes línies de Rodalies que serveixin per vertebrar la segona àrea metropolitana del país. També estava prevista una reunió amb la Diputació aquest divendres, que s’ha ajornat i s’està buscant nova data.

Quinze dies després del tall de Roda de Berà i de la posada en marxa del pla alternatiu de transport, Dignitat a les Vies considera que el servei de busos està funcionant correctament, però lamenta la falta de puntualitat dels trens. 

Un total d’onze alumnes començaran el proper dilluns el programa Inserlab al campus Catalunya de la URV. Es tracta d’un curs adreçat a persones joves d’entre 18 i 29 anys amb alguna discapacitat intel·lectual. L’objectiu és inserir-los al mercat laboral i superar moltes pors prèvies. En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, la coordinadora del programa, Teresa Torres, explica que el curs es desenvolupa a l’aula, on els alumnes aprenen habilitats i competències transversals, però també a l’exterior, fent pràctiques i preparant projectes per a entitats i empreses. Aquest col·lectiu és el que presenta una taxa de desocupació juvenil més alta. 

Tarragona es prepara per celebrar la Castanyada i Halloween amb diversos actes programats pel cap de setmana del 25, 26 i 27 d’octubre.Pel que fa a la Castanyada, es fa el primer concurs de panellets a la Plaça Corsini el matí del dissabte 26 d’octubre. El concurs està dirigit a tota la ciutadania i es dividirà en dues categories: infantil i adults. Pel que fa als actes de Halloween, la novetat és una rua que es farà el dissabte després de l’espectacle dels castanyers. Dirigida per la comparsa guanyadora del carnaval d’aquest any, Disc 45, anirà de la Plaça Corsini fins al Balcó del Mediterrani.

El pròxim dissabte 26 d’octubre, Tarragona acollirà la quarta edició de la Cursa Inclusiva i Adaptada, un esdeveniment esportiu que busca promoure la igualtat en l’esport. Organitzada per diverses entitats de l’àmbit de la discapacitat i amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, la carrera oferirà als participants diferents modalitats i distàncies adaptades. Els corredors podran participar en recorreguts que van des dels 20 metres fins a un quilòmetre, amb opcions per a persones amb i sense discapacitats.

Es posa en marxa el projecte de digitalització de l’Enciclopèdia Castellera per fer-la accessible a tothom.

PUBLICITAT