Pallarès: “El trasllat dels estudis de Medicina són l’última gran obra pendent a la URV”

Aquest dimecres a #CarrerMajor hem parlat d’obres amb Josep Pallarès, rector de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) qui bromeja que “enguany és un any d’obres” tot i que “en positiu”, pel creixement i les millores que permetrà a la institució, alumnes i professors.

PUBLICITAT

Un repte pendent serà aconseguir el trasllat dels estudis de Salut i Medicina. En aquest sentit, la URV va demanar a la nova consellera de Salut desencallar aquest projecte. Pallarès reconeix que “és la darrera pantalla d’un videojoc” i que és un projecte molt ambiciós i costós, entorn uns 80 milions d’euros, i que amb l’ajuntament reusenc es van alinear i convèncer de la necessitat que aquesta fita és una infraestructura que cal que estigui a les agendes de tota la societat, governs i inversors per ser necessari tant per a la ciutat de Reus com la resta de les demarcacions del territori. El rector indica que un cop s’aconsegueixi traslladar la facultat de medicina, tots els estudis estaran en edificis nous respecte quan es va crear la URV.

Pel que fa a obres que sí són una realitat i estan en marxa, el rector assenyala que “està tot controlat” en referència a les de la facultat d’educació i psicologia que ha suposat la reubicació de 1.800 estudiants. El rector valora la tasca administrativa per gestionar aquest “tetris” que suposa reubicar els alumnes en aules i en horaris” tot i que considera que també està sent positiu el fet de compartir espais i augmentar fluxos d’estudiants. Un cop finalitzin les obres, amb recursos propis, ha volgut recordar, s’haurà consolidat una fita tenint en compte l’antiguitat de l’edifici, explica.

D’altra banda, les obres de la plaça del Campus Catalunya i que en dos anys la URV disposarà de dues aules magnes. Paral·lelament, el rector s’ha referit a Bellisens on també s’estan fent adequacions i nova fase de la instal·lació de plaques fotovoltaiques, el baixador de Bellisens amb l’Ajuntament de Reus pel que fa a la mobilitat d’estudiants, al Campus del Vendrell inversions de més de 500 mil euros per arranjar l’espai exterior, entre d’altres, i a Vilafranca el 3r any d’implantació d’infermeria amb instal·lacions gairebé enllestides.

Amb Pallarès també hem parlat de l’increment de professors i d’alumnes. I és que s’ha incrementat un 22% el nombre de persones matriculades en estudis de màster universitari en les universitats públiques catalanes, i així ho ha experimentat també la URV on enguany es registren 2.200 matrícules, de les que un 30% és d’alumnes estrangers que venen expressament, assenyala Pallarès. D’altra banda, també s’incrementen els alumnes de grau. Concretament, el nou curs compta amb 3.400 nous alumnes que eleva la xifra per sobre del 13.000, 400 més que en l’anterior curs, nous rècords per a la URV valora el rector.

A més Pallarès també s’ha referit a la importància de donar valor a la figura que dona nom a la universitat tarragonina coincidint amb les Jornades sobre “La Revista de Catalunya” i la figura d’Antoni Rovira i Virgili que se celebra aquest dimecres, així com la presentació de l’edició facsímil d'”Els darrers dies de la Catalunya republicana”, d’Antoni Rovira i Virgili, editat per Publicacions URV.

PUBLICITAT