Mor el periodista tarragoní Agustí Forné

El periodista tarragoní Agustí Forné ha mort sobtadament als 62 anys, deixant un llegat destacat en el periodisme casteller. Amb 35 anys de trajectòria a TV3, es va iniciar a la Cadena SER cobrint informació esportiva i va ser col·laborador del Diari de Tarragona i el Nou Diari.

PUBLICITAT

L’any 1989, es va incorporar a Televisió de Catalunya com a reporter de la delegació de Tarragona, i durant dues dècades va ser delegat de la cadena a la demarcació. Va dirigir i presentar durant molts anys el TN Comarques de Tarragona, però sobretot va destacar pel seu treball sobre el món casteller. Va cobrir centenars de diades i alhora va preparar desenes de reportatges aprofundint en aspectes com els models matemàtics per millorar la seguretat de les pinyes, eines d’intel·ligència artificial per predir l’èxit dels castells i la innovació dels videoassajos durant la pandèmia.

Forné se’l considera un dels pioners i referents en el periodisme casteller. El tarragoní va explicar nombroses curiositats i anècdotes de les colles i dels castellers amb un estil propi i singular. Agustí Forné va treballar fins el passat cap de setmana amb plena normalitat. Diumenge passat, 13 d’octubre, va cobrir en directe des del Vendrell la diada castellera de Santa Teresa.

PUBLICITAT