Tarragona Daily | Dol per la mort del periodista tarragoní Agustí Forné

Dia trist pel periodisme i especialment pel periodisme tarragoní. Ahir al vespre es coneixia la mort sobtada del periodista Agustí Forné als 62 anys, que deixa un llegat destacat en el periodisme casteller. Amb 35 anys de trajectòria a TV3, es va iniciar a la Cadena SER cobrint informació esportiva i va ser col·laborador del Diari de Tarragona i el Nou Diari. 

PUBLICITAT

Forné se’l considera un dels pioners i referents en el periodisme casteller. El tarragoní va explicar nombroses curiositats i anècdotes de les colles i dels castellers amb un estil propi i singular. Agustí Forné va treballar fins el passat cap de setmana amb plena normalitat. Diumenge passat, 13 d’octubre, va cobrir en directe des del Vendrell la diada castellera de Santa Teresa. 

L’Ajuntament de Tarragona presenta la seva proposta per a les noves Ordenances Fiscals del 2025, amb la intenció de congelar els impostos i les taxes municipals com l’IBI, la plusvàlua i l’impost de vehicles entre d’altres. No obstant això, es plantegen dues modificacions com són una nova taxa dirigida a les empreses de telefonia mòbil, que gravarà l’ocupació del domini públic amb la instal·lació de les seves xarxes i la una reducció de la tarifa fixa de la brosa  fins al 5% per aquells que facin ús de la deixalleria. 

La consellera d’Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia, Isabel Mascaró, ha explicat que aquestes modificacions i la congelació dels impostos han estat el pal de paller per arribar a una entesa amb els grups municipals de Junts per Catalunya i En Comú Podem. 

L’operatiu logístic per reubicar 1.800 alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV ha funcionat prou bé. El rector Josep Pallarès es mostra raonablement satisfet perquè no han rebut queixes dels estudiants i les obres a l’edifici ja han començat aquesta setmana. Està previst que durin un any i mig i suposaran saldar un deute històric, en paraules del rector, amb una facultat ubicada en un edifici de 1976. 

Pallarès recorda que la remodelació de la facultat costa 9 milions d’euros que paga íntegrament la universitat i que l’alumnat s’ha repartit sense problemes pel campus Sescelades en unes aules amb rotació continua. Només una petita part dels estudiants han anat a parar al Seminari.

Posar en valor la tasca de les productores de cinema femenines serà l’eix central de l’Elles Filmen d’aquest any, un cicle de cinema que vol donar veu i visibilitzar la labor d’aquestes dones. La segona edició d’aquest cicle de cinema començarà el 21 d’octubre amb la projecció de Blancanieves, pel·lícula que va rebre 10 premis Goya el 2013, i que presentarà la seva productora, Sandra Tapia.

PUBLICITAT