L’Ajuntament aprova la tarifa social de la brossa i beneficiarà els usuaris que facin ús de la deixalleria

Modificacions a les ordenances fiscals de Tarragona de cara el 2025. En el ple ordinari d’aquest divendres, l’Ajuntament ha aprovat les millores en tarifa social de la brossa i ha donat llum verda a la reducció de la tarifa fixa per a aquells ciutadans que facin ús de la deixalleria. També s’ha aprovat apujar la tarifa del clavegueram i la congelació d’altres taxes inclosos l’IBI, l’impost de vehicles de tracció mecànica, la plusvàlua, l’ICIO i l’IAE.

PUBLICITAT

Pel que fa a les modificacions de la tarifa de la neteja, s’han aprovat amb els vots a favor del PSC, Junts, En Comú Podem i els dos consellers no adscrits. Les modificacions incentiven i premien l’ús de la deixalleria i amplien fins a 3.000 usuaris l’accés de la tarifa social de la brossa.

Respecte a l’ordenança del clavegueram, s’apuja la tarifa entre 0,88 i 2,79 euros al mes per pagar la renovació de la xarxa, que segons el govern municipal està en estat greu. En aquest cas també hi han votat a favor els socialistes, Junts, comuns i consellers no adscrits. El plenari també ha servit per modificar el conveni amb Ematsa perquè es pugui utilitzar aigua no potable per netejar els carrers, entre altres usos.

En el plenari d’aquest divendres també s’ha aprovat la creació d’un nou impost per a empreses de telefonia mòbil, que suposarà una recaptació d’uns 280.000 euros. En aquest cas, només ha votat en contra VOX i el PP s’ha abstingut.

PUBLICITAT