Tarragona Daily Cap de Setmana | Cada any es detecten 580 de càncer de mama a la província

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre es detecten uns 580 nous casos de càncer de mama cada any, segons les xifres que pública la Lliga Contra el Càncer de la demarcació. Les dades dels últims deu anys mostren “estabilitat” en la incidència d’aquesta malaltia, però la taxa de supervivència dels últims cinc anys ha augmentat, fins al 90%. La principal causa és la detecció precoç a través dels programes de cribratge que impulsen des del servei d’Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Els cribratges es fan a les dones d’entre 50 i 69 anys perquè cada dos anys, es facin una mamografia on de poden detectar possibles tumors a les mames.

PUBLICITAT

El càncer de mama segueix creixent a Catalunya. Es van diagnosticar més de 5.300 casos el 2023, que representen gairebé el 29% dels tumors detectats en dones l’any passat. Són dades que el Departament de Salut ha facilitat aquest dissabte coincidint amb el Dia mundial contra el càncer de mama. 

La Guàrdia Civil de Tarragona va decomissar el 4 d’octubre uns 3.000 articles falsificats valorats en més de 500.000 euros al mercat setmanal de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès). Durant l’operació policial, es van localitzar diverses parades d’articles tèxtils, calçat esportiu, bosses de mà i altres productes de reconegudes marques comercials, que una vegada analitzats ‘in situ’ per un pèrit judicial, van resultar ésser falsificacions amb un valor a preu de mercat superior al mig milió d’euros. Els agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Vila-seca, van confiscar el material il·lícit i van obrir diligències d’investigació sobre cinc persones com a presumptes autors d’un delicte contra la propietat industrial. 

El tarragoní Marcel Ortega és un dels vuit finalistes seleccionats d’entre més de 90 participants internacionals per competir pel premi Eric Ericson Award 2024. El concurs, que se celebrarà entre el 23 i 26 d’octubre a Estocolm, atorga el premi més prestigiós en àmbit internacional de direcció de cor. El jove director va arrencar el seu recorregut musical a l’Escolania de Montserrat i s’ha graduat en Direcció d’Orquestra i director de Cors a Musikene. A més, ha obtingut el màster de Direcció d’Orquestra a l’Haute École de Musique de Ginebra i ha estat semifinalista al I Concurso de dirección de orquesta de Junventudes Musicales d’Espanya, així com guanyador del Premi al millor estudiant de direcció a Ginebra, entre altres.

El Nàstic de Tarragona torna al Nou Estadi Costa Daurada després de dos desplaçaments consecutius fora de casa. Ho fa rebent l’Osasuna Promesas de Santi Castillejo, un vell conegut i que sap com és fer-li mal a aquest Nàstic.

Un Promesas que en les darreres temporades, ha sigut un dels filials que més se li ha resistit als tarragonins. En les dues ultimes temporades, dos empats al Nou Estadi amb mateix resultat per 1 a 1, i victòries del filial navarrès per 1 a 0 la temporada passada i mal record ara en fa dues campanyes per 3 gols a 0.

Un Nàstic que té el dubte de la recuperació d’Òscar Sanz i sobre qui serà la parella de centrals que utilitzarà Dani Vidal davant un rival perillós com és l’Osasuna Promesas.

PUBLICITAT