12 mesos d’obres per a la restauració dels Prats d’Albinyana

El projecte de recuperació dels Prats d’Albinyana de Vila-seca tindrà una durada de dotze mesos i afectaran a una superfície de 37,78 hectàrees en les quals es tractarà de recuperar aquest espai natural de gran valor mediambiental i paisatgístic.

PUBLICITAT

Els treballs per treure runes, brossa i espècies invasores ja han començat i els responsables del projecte han explicat que també s’ha fet una diagnosi per cartografiar les espècies que s’hi alberguen, com l’escarabat blau o la papallona tigre, per protegir-les. Les obres, que comptaran amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, preveuen crear una llacuna de grans dimensions amb una illa central on es reintroduiran a l’espai diverses espècies. El president del Port, Saül Garreta, ha fet palès la importància de projectes com aquest per crear un “futur possible”:

El cap del departament d’Acció Climàtica i Territori del port de Tarragona, Rafael López ha explicat que “es tracta de l’actuació de restauració de les zones humides més important que hi ha actualment de Catalunya”. Un cop les obres estiguin enllestides l’espai quedarà obert al públic de manera molt controlada i només amb finalitats educatives o informatives. 

PUBLICITAT