La DO Tarragona produeix menys quilos de  raïm que l’any passat

 La Denominació d’Origen Tarragona ha veremat al voltant d’1.200.000 quilos de raïm aquesta campanya, una xifra inferior respecte a la collita de l’any passat. La reducció de la producció ha estat causada per les altes temperatures i per la sequera que pateixen les comarques del Camp de Tarragona. Els viticultors lamenten que la manca d’aigua en aquesta zona ha fet que les plantacions velles estiguin patint molt i que en el cas de la Ribera d’Ebre, gràcies al riu i al reg de suport, la disminució hagi estat una mica menys acusada. Tot i la disminució de la producció d’enguany, des de la DO Tarragona assenyalen que la qualitat del raïm ha estat “molt bona”.

PUBLICITAT

A més, també indiquen que la sequera també és la responsable de l’absència de plagues i malalties destacables. Aquest 2024, només el mosquit verd ha afectat lleugerament la vinya. Així mateix, des de la DO s’uneix a la demanda a l’administració de la resta de territoris per buscar línies de treball amb l’objectiu de mantenir viable el conreu de la vinya.

PUBLICITAT