Més de 30 cellers participaran a la vuitena edició de l’Embutada

El proper cap de setmana arriba la vuitena edició de l’Embutada. La iniciativa de l’associació Santa Teca, que compta amb el suport de Tarragona Turisme, té la voluntat de recordar l’època en què acabava la fermentació del vi i la gent s’apropava als cellers a provar el primer vi de la temporada: el vi novell.  

Foto © Gabriella Nonino
PUBLICITAT

El president de l’associació, Berna Ríos, explica que l’objectiu és defensar la idea de la gastronomia i cultura local com a eix definidor del tarannà del territori. Els promotros de l’Embutada aposten per un model de consum que afavoreix l’economia circular i per recuperar les tradicions, actualitzar-les, i compaginar-les amb el patrimoni de la ciutat.

Durant tota la setmana hi ha preparats actes previs, però l’Embutada com a tal tindrà lloc dissabte 9 i diumenge 10 a la plaça del Rei amb la participació de 34 cellers a la fira de productors. També hi haurà un Espai Gastronòmic amb la participació dels locals de restauració Cortijo, La Clotxa, El Cup Vell, Forn Jordi Andreu, Quidel i el Llagut, tot acompanyat amb música, tallers, zones de tastos i altres propostes.

Com en edicions anteriors, hi haurà un itinerari històric i una cercavila per la Part Alta: ambdues activitats són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia. Alguns actes de l’Embutada compten amb la col·laboració d’altres entitats de la ciutat  com ara l’Associació de Professionals i Estudiosos en llengua catalana APELLC, l’Associació d’Il·lustradores de Tarragona, el festival REC, la URV i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació. Aquí podeu consaltar tota la programació de l’Embutada 2024.

PUBLICITAT