Arran denúncia un cas de transfòbia a l’Hospital Santa Tecla

PUBLICITAT

Destaquem la denúncia d’Arran per un cas de transfòbia, la vaga d’estibadors, i Tarragona obre la porta als refugiats.
Cas de Transfòbia
El col·lectiu juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, ha denunciat un cas de transfòbia a l’Hospital Santa Tecla de Tarragona. El col·lectiu assegura, en un comunicat, que “el noi va desplaçar-se fins a l’hospital tarragoní per injectar-se la dosi de testosterona que li tocava” i que “allí es van negar a donar-li perquè no portava cap paper que ho autoritzés.” A més també afirmen que “va rebre menyspreu pel fet de ser transsexual.” Després d’això es va desplaçar a l’Hospital Pius XII de Valls o també es van negar a atendre’l pel mateix motiu. Amb tot plegat asseguren que “als dos llocs disposaven del seu historial mèdic” i demanen que es posi fi a aquestes “discriminacions” i que els dos hospitals rectifiquin públicament.
Vaga Estibadors
La jornada de vaga dels estibadors va acabar sense cap incidència i complint-se tots els serveis mínims. El seguiment va ser del 100% i els estibadors es van reunir a primera hora del matí pel sorteig de les operatives. La vaga es repetirà, amb el mateix format, els dies 7, 9, 19, 21 i 23 de juny, i el dimecres 14 es preveu una vaga ininterrompuda de 48 hores. A Tarragona hi ha 200 estibadors, dels quals 160 en plantilla.
La vaga es va confirmar després que, el passat dijous, es trunquessin les negociacions amb la patronal, Anesco, ja que no garanteixen el 100% dels llocs de treball. La discordança va néixer a partir del nou decret de l’estiba, aprovada pel Congrés.
Els refugiats
Tarragona vol
obrir més les seves portes a les persones refugiades. Aquest dilluns al matí s’ha llegit un manifest condemnen els entrebancs que viuen les institucions per poder acollir i reafirmant el seu compromís amb la campanya “Casa nostra, casa vostra”. A la plaça de la Font s’han reunit les autoritats per criticar a les institucions superiors perquè, diuen han incomplert els seus compromisos d’asil i de refugi. Els tarragonins han assegurat que diverses entitats de la ciutat s’han ofert per acollir persones refugiades, o per ajudar en allò que els és possible. El problema, doncs, és que l’Ajuntament no té competències en aquest àmbit. A la lectura del manifest han assistit representants de totes les formacions del consistori.
Nàstic
El Nàstic de Tarragona ja torna a ser a la ciutat després de la victòria a Tenerife per un gol d’Uche al minut 60. Els granes ja pensen en el partit decisiu de diumenge contra l’UCAM Múrcia. Amb un empat ja es salvarien i s’assegurarien jugar a 2a divisió un any més. En aquests moments l’equip es troba a la 16ena posició amb 49 punts, un més que l’UCAM i a dos punts del descens. Aquest matí l’equip farà una sessió d’entrenament per anar preparant l’enfrontament.
Apunt

El 12 de juny del 1987 és recordat per molts tarragonins, el dia i l’any que es va produir un atemptat contra el rack d’Enpetrol. Ara es commemoren 30 anys i aquesta tarda, a les 7, a l’Antiga Audiència es presenta un documental sobre els fets d’aquell 12 de juny del 87. El llargmetratge recull els testimonis de set persones per veure com van viure aquella nit des de diferents punts de vista.

PUBLICITAT