Subscriu-te

La plaça Corsini, seu dels premis gastronòmics Lladonosa

La plaça Corsini acollirà dues fases dels premis gastronòmics Josep Lladonosa el cap de setmana del 5 i 6 d’abril. Tarragona rebrà aquesta 5a edició dels guardons, que busquen els millors talents joves de les quatre províncies catalanes i, per primer cop, d’Andorra.  

PUBLICITAT

Dissabte al matí se celebraran les semifinals de cuina i sala, amb 7 alumnes en cada categoria. Només hi participaran escoles d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Lleida i Andorra. Segons els xefs Pep Moreno i Jordi Parés, l’edició se centra amb la cuina medieval però amb la condició de treballar el peix blau de Tarragona.

A la tarda, xefs amb estrella Michelin, com Pep Moreno, oferiran exhibicions obertes al públic, de caràcter solidari a favor del Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona.  

La consellera de Comerç, Montse Adan, destaca el compromís del Camp de Tarragona i, en especial, de la ciutat amb la gastronomia de proximitat. Organismes com el Mercat de Tarragona són un referent amb productes frescos.

Diumenge 6 d’abril al matí es disputarà la final, on 20 alumnes competiran pel Premi Social Josep Lluís Rull en cuina i sala, que distingirà els millors de Catalunya.  

Els premis d’aquest 2025 s’emmarquen en la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de Gastronomia, atorgada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura i Turisme (IGCAT).  

PUBLICITAT