Tarragona suspèn la venda d’animals al carrer

Tarragona suspendrà de manera definitiva la venda d’animals al carrer. Ho farà aquest divendres en sessió plenaria, aprovant una ordenança pionera, que procura mantenir la seguretat dels animals i minimitzar les molèsties a les persones. La novetat és que l’ordenança tindrà una regulació específica de tinença, cura i protecció dels animals, en lloc d’estar inclosa en l’ordenança de convivència ciutadana i ús dels espais públics.

PUBLICITAT

Pel que fa a la tinença, es regula que els animals no poden estar sols entre les deu de la nit i les vuit del matí a patis o terrasses. Tampoc es permet el maltractament ni l’empresonament en espais reduïts, deixar-les soles al cotxe o tenir-les lligades més de vuit hores al dia.

En cas que una mascota agredeixi una altra persona, el propietari haurà de donar-li les seves dades i, segons cada cas, sotmetre l’animal a observació veterinària. La víctima ha de comunicar l’agressió a l’Ajuntament.

Finalment, i pel que fa a la convivència, els animals podran accedir a la platja del 16 d’octubre al 31 de març. Els animals no poden viure en fonts públiques, estanys o rius, els gossos poden accedir al pipican si estan censats i amb xip. I tots els gossos, gats i fures hauran d’estar censats.

 

 

PUBLICITAT