La Pirotècnia valenciana guanya el 33è Concurs Internacional de Focs Artificials
La pirotècnia guanyadora del Concurs de Castells de Focs Artificials ha estat la Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes amb 1.547 punts. Així ho ha decidit el jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, després de valorar tots els criteris de puntuació. A la pirotècnia guanyadora se li ha entregat un document acreditatiu i l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2025, per valor de 26.000 €. És la tercera vegada que guanya el Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, ja que també va aconseguir el primer premi els anys 2013 i 2016.
El Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus, atorgat per l’Ajuntament de Granollers a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada i que farà el castell de focs de la Festa Major de Granollers de l’any vinent, 2026, també se l’ha endut la pirotècnia valenciana per un valor de 21.780 €.
D’altra banda, el segon premi amb el trofeu Venus Ciutat de Tarragona ha anat a parar a la Pirotècnia Dream Fireworks d’Enschede (Països Baixos) amb 1.542 punts; la tercera classificada ha estat la Pirotècnia Ilusion Fireworks, de Wootton (Regne Unit) amb 1.422 punts; i la quarta, la Pirotècnia El Pilar, de El Palmar – Teror (Las Palmas), amb 1.280 punts.
La consellera Ramos ha destacat “l’altíssim nivell” que hi ha hagut en el concurs d’enguany subratllant el fet que “el jurat ho ha tingut molt difícil, de fet hi ha molt poca diferència entre les puntuacions”.
A l’hora de prendre la decisió, els criteris que té en compte el jurat són l’ocupació de l’espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic, entre altres factors.
El Serrallo celebra un dia històric amb la presentació de Popet i Maireta, la nova parella de gegants
El barri mariner del Serrallo ha viscut aquest cap de setmana un acte molt especial i emotiu: la presentació i el bateig d’una nova parella de gegants manotes, Popet i Maireta, que passen a formar part del patrimoni festiu i cultural del barri i de tota la ciutat de Tarragona.
L’acte, que ha reunit nombrosos veïns, entitats i representants institucionals, ha estat conduït pel cap de la Colla Gegantera del Serrallo, Albert Vidaller, qui ha destacat l’esforç, la constància i la il·lusió de tota la colla per fer realitat aquest projecte. “Semblava impossible. Eren molts diners i moltes responsabilitats per a una colla petita com la nostra, però amb esforç, lluita i creença ho hem fet possible”, ha afirmat emocionat.
Albert Vidaller també ha volgut reconèixer públicament la tasca de l’Associació de Veïns del Serrallo i, en especial, del seu president, Sisco Cobo, a qui ha definit com un “pilar fonamental per al barri i per a la colla, tant en els moments més tensos com en els que podem gaudir plegats”. “Siscu, ets un referent i un exemple de compromís”, ha afegit.
Amb la incorporació de Popet i Maireta, la Colla Gegantera del Serrallo fa un pas més per preservar i impulsar la cultura popular al barri i a Tarragona.
L’Ajuntament modifica la zona de gossos de la platja Llarga perquè tingui accés directe al mar
L’Ajuntament de Tarragona ha modificat el disseny de la zona de gossos de la platja Llarga i ha recuperat el model de l’any passat, “obert i amb accés directe al mar”. El consistori justifica que la nova distribució tenia “la voluntat de millorar la convivència entre banyistes i gossos” així com amb els passejants del camí de ronda, i que responia a les recomanacions de la direcció general de Polítiques del Litoral de Territori.
L’Ajuntament ha rectificat davant “dels dubtes generats”. El grup municipal d’ERC va denunciar que “no tenia sentit” que les mascotes haguessin de travessar l’espai dels banyistes. Els treballs per obrir el perímetre s’han fet aquest divendres a la nit i els pròxims dies s’eliminarà la tanca paral·lela al mar.