Tarragona acollirà l’1 i el 2 d’octubre el I Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco, un esdeveniment que fusiona tradició, innovació i grans figures de la gastronomia catalana. El congrés, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, se celebrarà al Palau de Fires i Congressos i ofereix un programa complet amb activitats per a professionals i amants de la cuina mediterrània.
Un dels moments culminants serà la ponència conjunta de Maria Nicolau i Miquel Bonet, el dia 1 d’octubre. Nicolau, reconeguda cuinera i divulgadora, i Bonet, periodista i cronista gastronòmic, compartiran la seva experiència en una sessió que combinarà cuina en directe, conversa i reflexió històrica, acompanyats per Damià Amorós, historiador de l’art i museòleg. El programa inclou també sessions tècniques amb xefs amb estrella Michelin, debats sobre l’evolució del romesco, showcookings i tallers, ponències internacionals i degustacions de productes locals.
Segons Montse Adan, consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament, aquest congrés “és un orgull per Tarragona i per a la seva identitat”, ja que ajudarà a consolidar el romesco com a patrimoni local i a projectar la ciutat. L’esdeveniment busca ser un punt de trobada per a qui vulgui formar part del futur de la cuina mediterrània.
Les inscripcions, amb un cost de 80€, ja estan obertes i les places són limitades. Per més informació, es pot consultar la pàgina web www.congresromescotarragona.cat.