El reconegut xef Jordi Vilà, del restaurant Alkimia de Barcelona i Premi Nacional de Gastronomia, serà l’encarregat de la primera demostració culinària del I Congrés d’Investigació Tècnicocultural del Romesco, que se celebrarà els dies 1 i 2 d’octubre al Palau de Fires i Congressos de Tarragona.
Vilà oferirà una ponència i una sessió de cuina en directe on reinterpretarà el romesco des d’una perspectiva contemporània, mostrant la capacitat d’aquesta salsa tradicional per evolucionar en l’alta cuina sense perdre la seva essència.
A més, Vilà participarà en la primera taula rodona del congrés, titulada “El neoromesco: una visió de futur”, moderada per Txaber Allué. En aquesta taula rodona, debatrà amb figures com Eduard Xatruch (Disfrutar, 3 estrelles Michelin), Arnau Bosch (Can Bosch, Cambrils, 1 estrella Michelin) i el crític gastronòmic Philippe Regol sobre el futur del romesco.
El congrés reunirà un total de 9 cuiners amb estrelles Michelin i fins a 50 ponents experts, amb 10 taules rodones i 6 showcookings previstos. Les inscripcions, amb un cost de 80 euros, donen accés a totes les activitats, tallers, taules rodones i àpats inclosos en el programa dels dos dies. Els interessats poden inscriure’s a través del web corresponent.