Subscriu-te

Tarragona es referma com a capital del romesco amb un doble esdeveniment

Tarragona es prepara per viure unes setmanes dedicades a un dels seus grans símbols culinaris: el romesco. Els dies 1 i 2 d’octubre, el Palau de Congressos acollirà el I Congrés Tècnicocultural del Romesco, una iniciativa pionera que vol aprofundir en la recerca, la història i la cultura d’aquesta salsa marinera que identifica la ciutat.

PUBLICITAT

El Congrés serà el preludi d’una cita ja consolidada: les Jornades Gastronòmiques Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona, que enguany arriben a la desena edició i se celebraran del 31 d’octubre al 16 de novembre. Durant aquest temps, una trentena de restaurants oferiran plats tradicionals i creacions innovadores amb romesco, sempre acompanyats de vins macabeus de la DO Tarragona.

La consellera de Turisme, Montse Adan, ha destacat la sinergia entre ambdós esdeveniments i ha subratllat que “és una oportunitat per situar Tarragona al mapa gastronòmic mundial”. En la mateixa línia, el president de l’AEH Tarragona Ciutat, Javier Escribano, ha remarcat la voluntat de treballar conjuntament: “El Congrés ajuda a les Jornades i les Jornades ajuden al Congrés”.

La presentació d’aquest matí ha finalitzat amb una degustació de romesco elaborada pel restaurant Nàutic by Seasons, deixant clara la força d’un producte que vol seguir guanyant protagonisme dins i fora del territori.

PUBLICITAT