Denunciats falsos enquestadors que recollien dades als usuaris del CAP Muralles

Denunciats falsos enquestadors que recollien dades als usuaris del CAP Muralles

PUBLICITAT

El CAP Muralles ha denunciat, davant els Mossos d’Esquadra, la presència de falsos enquestadors que s’apropen a persones d’avançada edat per recollir dades personals, amb finalitats delictives, segons han informat fonts policials a l’agència EFE.

Aquesta denúncia coincideix amb les trucades que han rebut, en els últims dies, alguns usuaris del centre d’atenció primària, dient-los que eren del CAP i que els oferien serveis gratuïts de fisioteràpia a domicili.

Una de les usuàries va sospitar de la trucada. Per això, la seva filla ho va comprovar al mateix centre, i en comprovar que era una trucada falsa va alertar als seus coneguts per missatgeria instantània.

Ara, els Mossos investigaran si els falsos enquestadors, denunciats pel CAP, estan vinculats amb les trucades telefòniques. També recorda que cal tenir cura abans de facilitar dades personals a desconeguts, sobretot si demanen entrar en el domicili.

 

La Guàrdia Urbana suma 11 nous agents al cos

Divendres al migdia van prendre possessió 11 nous agents de la Guàrdia Urbana, sumant-se als 6 que van incorporar-se al cos policial per comissió de serveis. Són els guanyadors de la convocatòria impulsada per l’Ajuntament, ara fa un any, que va comptar amb uns 800 aspirants.

Els nous efectius, vuit homes i tres dones, tenen entre 20 i 39 anys, i la majoria d’ells resideixen a la ciutat de Tarragona. Quatre d’aquests agents provenen d’altres policies locals i per això tenen llicència d’arma. La resta seran interins que entraran a la unitat de Mobilitat, desapareguda fa tres anys i que es vol recuperar.

L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar la importància de la incorporació d’aquests nous agents a la plantilla actual de 230 efectius, esperant arribar als 260. Són declaracions a TAC12.

Ballesteros va fer valdre que, amb aquestes noves incorporacions, s’aconseguirà rejovenir la plantilla actual i reforçar el caràcter de proximitat del cos.

 

Es tanca una edició rècord del Tarragona Història Viva

Des del 15 de juliol i fins aquest dissabte, l’amfiteatre de Tarragona s’ha convertit en l’escenari d’una nova edició del Tarragona Història Viva. Cada dissabte a la nit, centenars de persones han gaudit de les activitats de reconstrucció històrica, que han permès endinsar-se en el món de la prostitució a l’antiga Roma o conèixer la importància de soldats i constructors.

De mitjana, entre 600 i 700 persones han participat en les representacions, aconseguint el cartell de complet en algunes funcions. Per la regidoria de Turisme de la ciutat, la valoració és molt positiva tenint en compte les xifres aconseguides i també pel tipus de públic, ja que la gran majoria ha estat un públic familiar. Un 80% dels assistents han estat turistes.

 

El Nàstic es prepara per al matx amb el Lugo

Després de la important ensopegada, dissabte a casa contra l’Sporting de Gijón, els homes de Lluís Carreras no s’han aturat ni un dia. Aquest diumenge al matí han estat treballant en els preparatius del pròxim partit dels granes, que serà dimarts contra el Lugo, en la Copa del Rei.

En el partit, el tècnic del Nàstic no podrà comptar amb Djetei, Minero, Jean Luc i Pol Valentín, ni segurament amb Tejera. Tampoc disposarà de Dimitrevski i Kakabadze que juguen amb la seva selecció.

 

El temps: dilluns passat per l’aigua

Durant tot el dia s’esperen ruixats a la ciutat. Seran d’intensitat entre feble i moderada, tot i que podrien acumular-se quantitats abundants. A més, aniran acompanyats de tempesta. Amb el paraigua a la mà, s’espera que la sensació de fred s’accentuï, amb valors que fregaran els 20 °C de mínima, i arribaran als 30 °C de màxima.

 

L’apunt: ‘Ni Princeses, Ni Pirates’

La Biblioteca de Tarragona comptarà, aquest dilluns a la tarda, amb la presència de la professora i investigadora Núria Solsona, experta en coeducació, per parlar sobre el seu darrer llibre titulat ‘Ni princeses, ni pirates: per educar nens i nenes en llibertat’.

Un llibre que vol ser un manual per a pares i mares, tenint en compte que com que no es pot evitar que arribin missatges sexistes als més joves, cal ensenyar-los a tenir arguments per compensar-ho.

La xerrada està adreçada als docents de primària i infantil, i especialment a les famílies. La conferència arrencarà a les 18.30 h. A la vegada, hi haurà un taller d’acollida per als nens i nenes majors de 4 anys que vinguin en família, prèvia inscripció.

PUBLICITAT