Avui a La Furgo de #CarrerMajor ens hem aturat a Salou per parlar de la primera edició de la Fira del Vi SAVI, una nova proposta que uneix vi, coneixement i gastronomia en un mateix espai. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de novembre a l’Hotel Olympus, i vol convertir Salou en un referent del turisme enològic de la demarcació.
En aquesta entrevista, Pere Granados, alcalde de Salou, ens explica que el municipi compta amb una relació històrica amb el món del vi que es remunta a l’època grega i romana. A més, destaca la reintroducció de la varietat autòctona Pampol Girat, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el CAVI, per estudiar-ne el comportament davant el canvi climàtic.
El rector de la URV, Josep Maria Pallarès, subratlla la implicació de la universitat, tant en la producció de vins com en la recerca i la transferència de coneixement. Una part dels beneficis de la fira es destinarà als fons de la URV, coincidint amb el 25è aniversari de la seva fundació.
La gastronomia també tindrà un paper protagonista. El reconegut xef Pep Moreno, amb estrella Michelin i diversos guardons internacionals, serà l’encarregat de maridar vins i plats en una proposta que combina qualitat, identitat i innovació. Com explica Gil Cristià, representant de l’Hotel Olympus, la fira vol oferir una experiència completa, amb bon vi, bona taula i el millor ambient, en un entorn privilegiat.