La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha atorgat els ajuts de la convocatòria R2B (Recerca a Business) a quatre projectes d’emprenedoria centrats en la salut i la innovació alimentària. Cadascuna de les iniciatives seleccionades, que busquen la transferència de coneixement acadèmic al mercat, ha rebut una dotació de 10.000 euros.
Aquests projectes d’alt potencial tecnològic cobreixen un ampli espectre de la recerca universitària. Entre les iniciatives premiades es troben la comercialització d’ingredients funcionals d’última generació, el desenvolupament de metodologies per a la detecció precoç de càncer, i la creació de sensors biodegradables destinats a monitoritzar l’estat de conservació dels aliments.
A més, els fons han estat destinats a un projecte innovador centrat en la monitorització de processos epidèmics. La convocatòria R2B té com a objectiu principal valoritzar els coneixements i les tecnologies desenvolupades dins la Universitat i facilitar-ne la conversió en projectes empresarials viables per assegurar-ne l’accés i l’impacte al mercat.