Subscriu-te

Aquests són els productes més cars i demandats al Mercat de Tarragona aquest Nadal

El rap, la gamba vermella, els escamarlans, els llobarros o l’orada són els productes més demanats i amb els preus més cars al Mercat Central de Tarragona aquests dies. Després d’unes setmanes més “fluixes”, les peixateres confien que les vendes s’animaran durant les jornades prèvies a Nadal.

PUBLICITAT

Els més previsors ja van fer les compres a finals d’octubre i inicis de novembre per evitar la pujada de preus habitual a mesura que s’acosten les festes. Enguany, el peix s’ha encarit globalment al voltant d’un 6%. Mònica Belchi, encarregada de la peixateria Rosa, ha explicat que les vendes han estat una mica més “fluixes” la darrera setmana en comparació amb altres anys.

Belchi ha explicat que en aquests últims dies abans de festes es ven sobretot marisc, com ara musclos, cloïsses, mentre que la gamba, els escamarlans i tots els peixos que es cuinen al forn, com els llobarros o les orades, s’han venut prèviament. La peixatera explica com estan els preus.

La propietària de la peixateria Rita, Maria Rosa Dalmau, afegeix que el peix “estrella” és la cua de rap. Alhora, ha dit, que el besuc és un dels peixos que s’ha encarit més i que el llamàntol també és un dels productes que tenen més sortida aquests dies. Les paradistes també apunten la tendència creixent de no cuinar i optar pel menjar preparat.

Gamba vermella, la més buscada

Les embarcacions d’arrossegament de la Confraria de Pescadors de Tarragona surten per capturar tota mena de peix. Ara bé, segons el secretari de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, Xavier Domènech, la gamba vermella és la principal captura.

Tot i això, també s’està agafant força gamba blanca, la que tota la vida s’anomenava la gamba de Huelva, que estava més al sud. Aquests dies, els pescadors també pesquen galeres, crancs, morralla i tots els exemplars relacionats amb els brous.

Preus a l’alça

Preguntat sobre l’increment d’un 6% en global del preu del peix, Domènech defensa que es tracta d’una qüestió “d’economia pura i dura”, dit en altres paraules, de l’oferta i la demanda. En aquest sentit, ha destacat que els pescadors volen sortir a pescar més dies perquè els interessa poder oferir més captures.

Ha recordat que la seva petició era sortir a feinejar 180 dies i no només 143, tal com s’ha establert a Brussel·les per a les quotes de 2026. 

PUBLICITAT