Sis farmàcies de Tarragona realitzen el test ràpid del VIH

Del 17 al 24 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prova del VIH. És per aquest motiu, que les 20 farmàcies de la demarcació de Tarragona acreditades per realitzar la prova ràpida del VIH, ofereixen material divulgatiu a la població per conscienciar-los de la importància de fer-se aquest test.

Test VIH
PUBLICITAT

Aquest material inclou des d’una revista, amb tota la informació sobre la Sida, fins un fulletó on s’explica com és aquesta prova ràpida. Des del 2012, quan va començar a fer-se una prova pilot, ja s’han fet més de 1.300 testos a la demarcació, dels quals 19 n’han sortit reactius.

El test ha permès detectar a persones infectades pel virus, contribuint així a disminuir la propagació de la infecció i mitjançant la derivació als centres sanitaris corresponents, es pot iniciar el tractament ràpidament i millorar el pronòstic de la progressió de la infecció.

A Tarragona ciutat són sis les farmàcies que hi participen. En aquests cinc anys, s’han dut a terme 685 proves. El cost és de només 10 euros, donat que està cofinançada pel Servei Català de la Salut. Tota la informació està disponible al web del Col·legi Oficial de Farmacèutics.

PUBLICITAT