L’alabastre de Sarral reivindica la seva vigència amb una exposició al Pati de la Diputació

El Pati de la Diputació de Tarragona acull una exposició dedicada a l’alabastre que actualment es fa a Sarral. La mostra, titulada ‘1917-2017, Any Alabastre Sarral’ s’emmarca en els actes del centenari de la creació del primer taller d’alabastre modern en aquesta localitat de la Conca de Barberà.

Alabastre Sarral
PUBLICITAT

L’exposició, que es pot visitar fins al 4 de febrer, se centra principalment en els dissenys més actuals que es poden confeccionar amb aquest mineral blanquinós, tradicionalment usat en escultura, arquitectura i decoració.

Però també hi ha un apartat dedicat a peces tradicionals sorgides dels primers tallers que van funcionar a Sarral, impulsats per dos empresaris: l’italià Victor Arcangioli i el francès Maurice Raud.

Durant el 2017 i principis de 2018, i a través de l’Any Alabastre Sarral, l’ajuntament, diferents entitats i associacions, particulars i empreses dedicades a la indústria de l’alabastre sarralenc, impulsen una vintena d’actes per reivindicar i dinamitzar aquesta activitat tan arrelada al municipi.

PUBLICITAT