Tarragona regula les actuacions dels músics de carrer

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un programa cultural per regular i controlar els músics que toquen al carrer. Sota el nom “Tarragona Patrimoni, Músics al Carrer” es pretén regular la música al carrer tenint en compte els punts on es pot tocar, el volum, el temps i les hores. Així doncs els músics que vulguin tocar al carrer hauran de demostrar una certa experiència i demanar una acreditació que tindrà una validesa d’un any. A més hauran d’indicar l’espai dels 19 punts diferents on volen tocar i l’hora abans de realitzar l’actuació, i només estar un màxim de 60 minuts al mateix lloc 2 cops al dia i 3 dies a la setmana. La Consellera de Cultura, Begoña Floria, ha explicat que “era una feina pendent arran de les diverses reivindicacions.” I que “sempre ha estat un tema difícil.”

PUBLICITAT

Hi haurà dos tipus de permisos, l’individual i per a grups. A més si s’avisa amb suficient antelació, apareixerà a l’agenda de l’Ajuntament de Tarragona. A més els músics podran demanar diners per la seva actuació, i han assegurat que no “faran d’inspectors” perquè confien que ho tinguin “tot en regla.” El tècnic de cultura, Carles Figuerola, ha explicat que “no han inventat res.”

La Consellera de Cultura ha assegurat que “serà un èxit.” Tot plegat entrarà en vigor la segona quinzena de juliol i després s’anirà revisant per si s’han de fer canvis. Cal remarcar que tot això també ve arran d’algunes multes que s’han posat a persones que tocaven al carrer.

PUBLICITAT