La CUP denuncia finançament públic a projectes antiavortistes

La CUP denuncia el finançament públic d’un projecte antiavortista dut a terme per Llar Natalis*, un espai d’acollida a Tarragona per a dones derivades des de Serveis Socials en estat de gestació, que vulguin tirar endavant el seu embaràs.

PUBLICITAT

Segona la formació, després de mesos d’investigació, ha explicat que el 9 d’abril d’aquest any el Consell Comarcal del Tarragonès va signar un conveni de col•laboració d’un any de durada amb la Fundació Obra Pia Montserrat, que gestiona la llar en qüestió.

El conveni implica que el Consell derivi al centre les dones que compleixin el perfil i a bonificar-hi 2.000 euros anuals. A més, també reben finançament des de Càritas, que aporta la treballadora social i fa donacions de roba o aliments, entre altres.

La CUP explica el full de ruta que vol dur a terme per seguir difonent i denunciant aquest fet.

La formació també ha exposat que la Llar Natalis ha atès i acollit a cinc dones derivades dels Serveis Socials de la demarcació de Tarragona i que els diners públics derivats són de 1.894 euros de la Diputació, 2.000eu del Consell Comarcal i 361eu de l’Ajuntament de Tarragona.

*El projecte segons Llar Natalis és una iniciativa del Centre d’Orientació Familiar de l’Arquebisbat de Tarragona que té com a finalitat acollir dones en estat de gestació sense recursos, per donar’ls l’atenció necessària. La CUP denuncia que el projecte no actua així, que vulnera els drets de les dones i que intenten que la dona no interrompi el seu embaràs.

PUBLICITAT