Retirades set plaques amb simbologia franquista dels carrers tarragonins

El CDR Tarragona, la CUP, la Plataforma Antifeixista i el Fòrum per la Memòria han organitzat aquest dissabte al matí una acció conjunta per retirar algunes plaques franquistes dels carrers i edificis de Tarragona. Se n’han despenjat set, majoritàriament plaques del jou i les fletxes.

Twitter: Cup Tarragona
PUBLICITAT

Aquestes entitats tarragonines consideren “inadmissible” que passi més temps i exigeixen a l’Ajuntament que retiri tots aquests símbols ja, tal com es va aprovar en una moció, amb els vots favorables de tots els grups municipals, en la que el consistori es comprometia a retirar-los. Un fet que, de moment, no han complit.

Desenes de persones s’han congregat a la plaça Corsini per començar el recorregut i passejar-se per carrers del centre de la ciutat per eliminar les plaques amb simbologia franquista que ja tenien localitzades.

La marxa ha acabat a la plaça Verdaguer amb l’exhibició de totes les plaques retirades. En tot moment, una patrulla dels agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra ha acompanyat la comitiva per evitar qualsevol aldarull.

PUBLICITAT