L’estudi tarragoní que diagnostica el nivell d’agressivitat del càncer de pròstata

Aquest dimarts tarda Carrer Major s’ha endinsat en el terreny mèdic i investigació. Cada any es diagnostiquen a tot el món 1,2 milions de nous casos de càncer de pròstata i uns 350.000 homes moren per aquesta causa. A Catalunya, l’any 2018 el càncer de pròstata va ser el tercer més diagnosticat, amb 5 mil casos, darrere del de colon i el de pit, i davant del càncer de pulmó.

PUBLICITAT

Amb aquestes esgarrifoses xifres, també noticies alentadores, dos nous tractaments frenen l’avanç del càncer de pròstata i augmenten la supervivència. I a més, un estudi fet a Tarragona permetrà distingir entre tumors de progressió lenta i tumors agressius i per tant diagnosticar la seva gravetat i valorar quin és el tractament més adequat.

Ho hem parlat amb Matilde Rodríguez, Investigadora Responsable del Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars – DIBIOMEC Group Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus, i Xavier Ruiz, Facultatiu especialista del Servei d’Urologia de l’Hospital Joan XXIII qui també ha format part de l’equip investigador.

PUBLICITAT