Quarta nit d’aldarulls a Tarragona, prèvia a la vaga

Semblava que no havia de passar res, però finalment, la nit d’aquest dijous ha tingut, un cop més, moments de tensió pels carrers de Tarragona. Aquest cop l’escenari de les corredisses i de la presència policial va ser la Part Baixa de la ciutat, especialment als voltants de la Tarraco Arena Plaça, Ramon i Cajal, Pere Martell i Jaume I.

PUBLICITAT

Almenys quatre persones haurien estat detingudes en una nit que va començar amb una marxa que va sortir a la tarda a la plaça de la Font i va dirigir-se al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili. Allí es va dur a terme una negociació entre els manifestants i la rectora, Maria José Figueras, amb l’objectiu de què la URV tanqués portes durant aquest divendres amb motiu de la vaga general, objectiu que van aconseguir.

Un cop els manifestants van aconseguir el seu objectiu es van dirigir cap al Campus Catalunya per preparar la vaga d’aquest divendres. Tot semblava indicar que la jornada s’havia d’acabar allí, però un grup de menys d’un centenar de joves van seguir  la marxa la Plaça Imperial Tarraco, on van aixecar diverses barricades amb els contenidors que queden a la Rambla. Aquestes accions van motivar la presència policial, que segons els testimonis va ser més desproporcionada que la que va operar dimecres a la nit.

Corredisses pels carrers de la Part Baixa amb detencions, persecucions per part de la policia, algunes brosses cremant, i als balcons, gent protestant l’actuació policial, amb cassolades i tirant aigua al carrer.

Un dels moments més tensos de la jornada va ser quan la policia secreta va detenir una noia a un dels xamfrans de la Tarraco Arena Plaça, cantonada amb Jaume I. Molts dels manifestants van córrer cap al lloc dels fets i els agents d’incògnit van treure les porres extensibles i en van fer us contra els joves manifestants.

Tot plegat, una prèvia inesperada d’una jornada de divendres, que no es preveu més tranquil·la.

PUBLICITAT