No només l’amfiteatre sinó també fins a 350 metres de la muralla romana de Tarragona es troben en perill de col·lapse. Així ho indica l’informe que va presentar la Generalitat a l’Ajuntament de Tarragona fa unes setmanes. L’estudi de gairebé 900 pàgines afirma que en alguns trams la situació és especialment greu i que és molt urgent que es facin les actuacions corresponents.
L’informe assenyala concretament cinc punts com a especialment conflictius en la divisió de vuit sectors sobre el mur romà. Les zones on hi hauria un risc de despreniments més elevat seria al passeig Torroja, a la zona del pàrquing del seminari, als voltants de l’Hort de l’Arquebisbe, a la baixada del Roser i als voltants del seu portal. Alguns d’aquest punts ja van patir la caiguda de diferents pedres al 2005 i 2013 que van obligar a actuar.
En l’estudi també s’apunta les possibles causes d’aquest mal estat. L’aigua de la pluja ila humitat, així com la vegetació han empitjorat el seu estat de conservació.
L’estudi es va realitzar durant el 2017 i 2018, però no ha sigut fins fa unes setmanes que s’ha fet entrega de l’informe a Hermán Pinedo, l’actual conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona. El consistori va decidir reunir-se d’urgència amb Patrimoni Cultural de la Generalitat i ja hi ha acordada una nova trobada amb tècnics per començar a tractar les prioritats de conservació del patrimoni de la ciutat.