#LaVeuDeLaTerra 10: L’aire que respirem

Cada any la contaminació atmosfèrica causa la mort de 800.000 persones a Europa. Segurament pensem que la causa és el el fum que desprenen els mitjans de transport, però el principal focus de contaminació de l’aire és la indústria.

PUBLICITAT

Fa 40 anys que vivim rodejats d’un complex petroquímic. Un complex que dona feina a la població dels pobles i ciutats del seu voltant però també deteriora el nostre paisatge, i segurament les condicions de vida dels que hi vivim a prop. Molts ens suposem que conviure amb un complex d’aquest tipus no és massa bo per la nostra salut, però tot i això, les administracions no estan gaire alarmades per les possibles conseqüències que hi puguin tenir. O millor dit, no “es preocupen” fins que vivim un incident com el del passat gener.

Per a parlar de les condicions de l’aire que respirem hem entrevistat al Josep Maria Torres, portaveu de la Plataforma Cel Net  per a explicar-nos la feina tan important que fan des de la seva entitat i també de les condicions de l’aire que respirem al Camp de Tarragona. Finalment, hem preguntat als ciutadans si se senten segurs vivint envoltats d’un complex petroquímic i si troben necessaris més controls per garantir la nostra seguretat. En parlem a La Veu de la Terra, el podcast dirgit per Édel Martínez.

PUBLICITAT