#TGNINFO Primer dia de mesure més restrictives de confinament

Amb l’objectiu de minimitzar al màxim la necessitat de mobilitat de les persones treballadores per controlar la pandèmia, des d’aquest dilluns 30 de març i fins al dijous 9 d’abril, els treballadors i treballadores que no pertanyin a sectors de serveis essencials deixaran de treballar.
L’Ajuntament d’Altafulla ha aturat totes les obres de construcció del municipi. El nou decret presentat per l’Estat no contempla aquesta mena d’activitats com a serveis essencials que es puguin desenvolupar durant el període de confinament efectiu. Des d’Altafulla Ràdio ens ho explica Albert Jansà.

PUBLICITAT

A l’Hospitalet de l’Infant els treballadors i les treballadores durant aquest període de confinament, rebran un permís retribuït recuperable, és a dir, les jornades no treballades s’aniran tornant de manera gradual i consensuada amb les empreses una vegada hagin tornat als seus llocs de feina. A més, continuaran rebent les seves retribucions de manera íntegra, així ho ha explicat Eva del Arco, gestora i empresaria local.

Aquesta mesura no s’aplicarà als treballadors i treballadores afectades per un ERTO, a no ser que fos de reducció de jornada, ni als que estiguin teletreballant. Tampoc als que es trobin en situació d’incapacitat temporal o amb el contracte prèviament suspès per altres motius.

Els clubs esportius de Tarragona duran a terme tots, un ERTE per fer front a la despesa econòmica generada de la crisi del coronavirus. Jonay González, Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT