Un centenar de treballadors de Covestro a Tarragona, es podrien quedar sense feina

covestro-bayer

PUBLICITAT

El nom de Covestro segurament és desconegut per la majoria però si afegim Bayer ja sona més. Bayer té el 70% d’aquesta empresa sorgida d’una de les potes de la gran multinacional alemanya a Tarragona.

Ara Covestro, segons publica el Tarragona21, depèn d’una inversió que arribi des d’Alemanya per poder saber si finalment es tanca o no la planta.

El tancament significaria deixar a un centenar de treballadors sense feina i suposaria un sotrac important per la indústria química, motor econòmic decisiu de Tarragona.

Els treballadors ja han anunciata vagues i les veus més expertes apunten a un tanteig de l’empresa per saber si arriben més ajuts per part de les institucions

Els grups de l’oposició sol·liciten tota la informació del cas a l’equip de Govern.

La CUP, C’S i ERC han estat els darrers en demanar aquesta informació.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, va recordar que a la Junta de Portaveus, l’alcalde Ballesteros no va donar els detalls que ara s’han conegut dels cas i per això volen tenir els darrers informes. L’oposició reclama els informes on quedi reflectida la tasca feta per Inipro.

ERC ha llençat una de les seves mocions en defensa del Peix Blau de Tarragona. Els republicans demanen que sigui considerant com un patrimoni de la ciutat i que des de l’Ajuntament es reclami als Governs catalans, espanyol i europeu més ajudes pel sector de la pesca i estudis biològics per saber a que es deu la gran disminució de sardines i seitons a la costa tarragonina.

El pàrquing de Saavedra seguirà tancat com a mínim fins dilluns. Els abonats han estat recol·locats a l’aparcament de l’Avinguda Catalunya. Lògicament cap d’aquests dos aparcaments acollirà cotxes en rotació aquests dos pròxims dies.

Els danys a causa de l’incendi que es va produir a l’interior del pàrquing de Saavedra han estat materials sobretot al sistema elèctric tot i que en el moment del foc hi havia fins a dotze persones a l’interior de l’aparcament.
Els Mossos d’Esquadra i els Bombers investiguen encara les causes de l’incendi.

La seguretat al Nàstic-Llagostera serà un dels punts importants del derbi. Els darrers actors en entrar en el guió previ de la pel·lícula han estat els Mossos d’Esquadra que segons ha explicat el club van aconsellar retirar la campanya inicial del conjunt grana.

Tarragona ha estat la ciutat que més trucades ha fet al 112 quan han sonat les sirenes. En total 152 tarragonins han trucat alertats en el que era un simulacre d’accident químic. A tot Catalunya unes 300 persones han trucat al 112 per demanar informació. El simulacre s’ha fet a 37 municipis del país.

I avui és el dia en que s’estrena a tot l’Estat la Tarragonina Sonata per Violoncel. La pel·lícula arribarà a onze sales espanyoles i ho farà en versió original en català. L’estrena es farà aquest vespre a Barcelona i dissabte a Madrid.

La pel·lícula d’Anna M. Bofarull compartirà cartellera amb el que es preveu que sigui el gran èxit dels pròxim dies la secuela de “Ocho Apellidos Vascos” que arriba avui amb “Ocho Apellidos Catalanes”.

EL TEMPS

Aquells que no els agrada el fred aprofiteu aquest divendres per tenir encara a l’armari els abrics gruixuts.

Avui destaquem el vent que entrarà de ponent i que pot bufar amb certa força al migdia i de cara a la tarda quan anirà girant a mestral i deixarà l’entrada final a vents de component nord que faran baixar les temperatures de forma brusca, dissabte però sobretot diumenge i dilluns.

Per diumenge s’espera que la temperaturea màxima a Tarragona no superi els 13 graus. Dilluns la neu pot arriba a bona part de Catalunya amb nevades per sobre els 700 metres només i esporàdicament per sota.

TEMP MÀXIMA 23 MÍM 10

 

 

 

PUBLICITAT