Joan XXIII i Sant Joan de Reus concentraran els ingressos de COVID-19

A partir del 18 de maig canviarà l’escenari sanitari de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Des del Departament han anunciat que es treballa amb dues línies, i a partir d’aquesta data tots els pacients afectats per COVID-19 que necessitin ingrés aniran a l’Hospital Sant Joan de Reus o Joan XXIII de Tarragona. El gerent de la Regió Sanitària del territori, Ramon Descarrega, ha explicat que ja es comencen a deshabilitar els llits addicionals posats per la pandèmia, però des de l’absoluta prudència.

Joan XXIII
PUBLICITAT

El Joan XXIII tindrà una planta única per malalts de COVID-19, una per altres patologies i una altra per a les persones que estiguin pendents dels resultats. En canvi a Reus l’UCI serà per a pacients que no tingui coronavirus i l’hospital de dia serà una UCI de COVID-19.

L’objectiu és fer una llista d’espera unitària a tot el territori per a la resta d’hospitals, i potenciar els contactes telemàtics de tot allò que es pugui. També pretenen poder augmentar el nombre de proves PCR i ràpides als centres d’atenció primària.

Prudència davant de tot

Tant el Delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, i el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, han fet una crida a la prudència en aquestes fases de desescalada. Descarrega ha remarcat que les persones no poden fer com abans i s’han de mantenir els distanciaments socials.

Tot i això ha remarcat que es pot passar a la següent fase, perquè no hi ha ni grans aglomeracions ni gran mobilitat, així com si en altres punts del territori. A més ha exposat que és important l’estudi de seroprevalença per saber el nivell de defenses que tenen les persones davant el virus, i tenir en compte els possibles brots al Camp de Tarragona per la poca incidència i per tant la menys immunització de la població.

PUBLICITAT