Tarragona té les carreteres més segures de Catalunya tot i la N340

Las-intenciones-del-Ayuntamien_54367991909_53389389549_600_396

PUBLICITAT

Amb dades a la mà l’estudi Eurorapp, que es fa als diferents països d’Europa, les carreteres tarragonines com les més segures del país.

No només això, sinó que el començament de la T11 s’ha convertit en el tram amb menys risc de tot Catalunya i segons l’estudi, Tarragona se situa amb només un 16’4% de quilometres de risc alt o molt alt, lluny del més del 30% de Barcelona i Girona i del prop del 40% de Lleida .

Des del RACC, el seu president, Josep Mateu ha deixat clar però que tot els bons números a Tarragona la N-340 segueix sent una de les prioritats que s’ha de marcar el país.

D’Infraestructures també n’ha parlat les darreres hores el president de la Cambra de Comerç, Andreu Suriol.

Suriol ha enviat un missatge directe al Govern Espanyol reclamant la millora urgent de la sortida per ampla europeu i per l’A27 de les mercaderies de les indústries tarragonines.

El president de la Cambra diu que no s’han de produir més casos com el de Covestro i que si el Govern no fa el pas endavant Tarragona deixarà de ser competitiva. Suriol ha llençat aquest avís just quan han començat les conversacions entre els treballadors de Covestro i l’empresa i després que l’alcalde Ballesteros anunciés la Junta de Portaveus per tractar el full de ruta de cara als pròxims dos anys abans del tancament.

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat ja que la Part Alta restringeix el trànsit a residents i que les obres per a solucionar l’esboranc de la Baixada del Roser s’allargaran uns dies. De moment es coneix la causa de l’enfonsament, segons els tècnics les filtracions d’aigua i el desgast del paviment pel pas de vehicles han causat que es produeixi aquest forat.

En un altre forat però més gran i endreçat com és el pàrquing de Saavedra s’està a punt de fer el primer pas perquè aquest torni a obrir, això sí només per abonats aquesta mateixa setmana.

Divendres farà un mes que està tancat completament i després de les reformes que ha patit arran de l’incendi que es va produir a la planta -6, ara el pàrquing obre 4 plantes i el gener s’espera que estigui en ple funcionament.

Els funcionaris tarragonins reclamen el cobrament de la paga extra del 2012 i també de les del 2013 i 2014. A més a més demanen recuperar drets del seu conveni com els dies de permís que ara s’han suprimit.

Ho han fet en una concentració que ha aplegat a centenars de treballadors de la funció pública i que ha anat des del balcó del Mediterrani a l’estàtua dels Despullats on s’ha llegit un manifest. El portaveu del sindicat Ustec, Josep Maria Cartanyà, ha manifestat les queixes dels funcionaris tarragonins. Els funcionaris ja han anunciat més mobilitzacions si el Govern no reacciona.

Aquest divendres a partir de dos quarts d’onze a local de la Colla Vella a Valls es farà el concert de l’espanta-sogres amb els Cat Rock, Vergüenza Ajena i Tarraco Surfers. El concert és gratuït però es necessita invitació prèvia a la web d’entradium.

L’organitzador de l’espanta-sogres, Jordi Vinyoles, s’ha mostrat satisfet de la resposta de la campanya de micromecenatge més enllà del patrocini principal de Pan i Pasta i ha seguit engrescant als artistes tarragonins.

EL TEMPS

Temps estable i monòton en aquesta ja enèsima primavera de l’any. L’anticicló sembla que es podria retirar cap a finals d’aquesta setmana però de moment seguin sota la seva influència i amb l’entrada de vents càlids que fan pujar les temperatures que avui tocaran sostre per anar baixant poc a poc i sense massa sotragades a partir de demà mateix.

TEMP MÀXIMA 19 MÍM 7

 

 

 

 

PUBLICITAT